Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От тук до Луната в „Ден след ден“

Спускаемият апарат "Одисей" на Луната
Снимка: economic.bg

И днес продължиха „престрелките“ между партиите по меморандума, предложен от ПП-ДБ. Преговорите по него могат да започнат едва другата седмица, когато стане ясна оценката за работата на министрите, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. А съпредседателят на ДПС Делян Пеевски смята, че Христо Иванов тласка държавата към извънредни избори. 

Поредната политическа сага ще коментираме с политолога доц. Иван Начев.

Утре се навършват две години от избухването на войната в Украйна. Как се отрази тя на Европа и как се промени животът ни, говорим с бившия дипломат Димитър Гърдев, който е и експерт по сигурност.

А как живеят украинските бежанци в Пловдив, голяма част от които са приютени във „Втори дом“, провери Яница Марова.

Областният управител на Пловдив смята да върне като незаконосъобразно решението на пловдивските общински съветници да си увеличат значително заплатите. С инж. Илия Зюмбилев разговаря Емил Костов

Стоян Терзиев тръгна по следите на ало-измамите в Пазарджишко и Смолянско, където тези дни има бум на фалшиви обаждания за помощ. 

Ще „отидем“ и на Луната, където тази нощ космическият кораб „Одисей“ кацна близо до южния лунен полюс. На борда има 2 дигитални картини на художничката Силвия Стратиева. Очаквайте интервю с нея след 16.30 ч.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно! 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - от трафика до църковните артефакти

В утрото на 17 юни говорим за профилактичните прегледи, за трафика в Пловдив и политиката на местно ниво. Обръщаме поглед и към ценни църковни артефакти от далечното минало. Ето темите и събеседниците: И в разгара на лятото пътните ремонти, а от там и проблемите с трафика, продължават. Отвориха за движение ремонтираната..

публикувано на 16.06.24 в 17:00

Клуб "Неделя" - посветени на словото

Днес в предаването ви срещаме  с писателя и радиоводещия Петър Краевски, когото познавате и от ефира на Радио Пловдив. Говорим за годините радио и телевизионна кариера, лабиринтите на вдъхновението, лириката в общуването и хумора на битието. Вторият ми гост е жива легенда на журналисиката, летописец на Пловдив и пазител на историческата памет на града..

публикувано на 16.06.24 в 12:40

Ранно утро с "Шейкър"

Неделното утро споделяме заедно, с надежда за полезно и приятно време до 10! Срещаме ви с интересни теми, и събеседници чието мнение се надяваме да внесе повече яснота и отговор на въпросите. "Как да преодолеем симптомите при менопауза с помощта на природни средства" е книга, която дава отговор и решения на много въпроси и проблеми! Много жени..

публикувано на 15.06.24 в 16:05

Спирки по пътя "Ден след ден"

Безкрайното търпение ражда мълниеносни резултати. Пловдивчани, заредете се с олимпийско търпение поне до Коледа! По обед утре се спира движението по Бетонния мост за ремонт, който ще продължи шест месеца.  Утре е събота, лято е и движението е по-ограничено  – така кметът Костадин Димитров мотивира решението на общината. Той дори се превърна в..

публикувано на 14.06.24 в 14:39

Силен петък с „Вход свободен“

Днес говорим с най-силния българин, полицаят Мариян Димитров от Пловдив, който ще се опита да постави нов рекорд, като издърпа три закачени един за друг локомотива, с общо тегло 250 тона, със собсвени сили. Събитието е тази събота, 15 юни, от 11.30 на Интермодален терминал, село Златитрап. Очаква ни и ефирна среща с Марина Иванова, автор на..

обновено на 14.06.24 в 09:33