Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят решение за превоза до Белово и Ракитово

Общините Белово и Ракитово остават без обществен превоз. Поради тази причина областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова разреши двете общини да преминат към пряко възлагане на услугата към фирма превозвач до провеждането на конкурс.

Разрешението за пряко договаряне по квотата за обществения превоз в Ракитово е за срок от 6 месеца до финализирането на конкурсната процедура. 

Обект на възлагане ще бъде линията Ракитово – Велинград, както и линиите по общинската транспортна схема.

За община Белово разрешението е за 12 месеца, тъй като настоящият договор с превозвача изтича на 29-ти февруари. Обект на прякото договаряне ще бъдат линиите Белово-Септември, Белово-Сестримо, както и линиите към селата Голямо Белово, Дъбравите, Ветрен и Варвара.

В община Белово предстои и актуализиране на цялата общинска транспортна схема. Заради все по-слабия интерес на фирмите-превозвачи към непечелившите линии, на общините им се налага да дофинансират част от разходите на транспортната услуга.

По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Прослав пее и танцува

Пловдивският район “Западен” организира събора “Прослав пее и танцува” . В програмата  ще участват над 230 изпълнители. Специални гости са емблематичният ансамбъл "Тракия" и народните певици Цонка Нанова с оркестър "Пловдив" и Илка Александрова. Във връзка с провеждането на събора движението на пътни превозни средства по ул. „Елин Пелин“..

публикувано на 11.05.24 в 08:40

Президентът Радев гост на тържествата за Априлската епопея в Брацигово

В Брацигово днес ще бъде отбелязана 148-мата годишнина от Априлското въстание. На историческия Синджирли бунар ще бъде изпълнена възстановката на прочитането на Кървавото писмо на Тодор Каблешков, с което  известява началото на въстанието. На тържествата ще присъства и президентът Румен Радев.  Честванията ще започнат в 10.30 часа  на площад..

обновено на 11.05.24 в 08:37

Кричим е домакин на фестивал на ягодата

Днес и утре община Кричим и читалище „Пробуда“ са домакини на втория фестивал на ягодата , който се провежда на площад „Обединение“. В 2-та дни са организирани базар-изложение на местни производители, които представят продукцията си на специалната „Алея на ягодата“, фолклорна програма, кулинарна изложба с дегустация, концерти и др.  Утре Ути..

публикувано на 11.05.24 в 08:37

Бистришките баби гостуват на "Дефиле Вино и гурме"

И днес продължава фестивалът „Дефиле Вино и гурме“ в Пловдив.  Освен дегустациите в Стария град, по обед ще се проведе играта „Винословица“ в индивидуален и отборен формат. Хитовата за феста формация „Бистришките баби“ ще изнесат концерт от 15 ч. в къща „Иван Черноземски“. На различните места за дегустации в Стария град ще пеят..

публикувано на 11.05.24 в 08:34

Американски и български медици дискутират програма „Фулбрайт“ в МУ

Водещи американски и български медици ще дискутират новите перспективи, които предоставя програма „Фулбрайт“ – една от най-престижните инициативи за научен и академичен обмен в света. Кръглата маса на тема „Фулбрайт и здраве – нови перспективи“ ще се проведе  в Аудиторния комплекс на Медицински университет-Пловдив. Специален гост на..

публикувано на 11.05.24 в 08:18