Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Колева - GABÓ: Държа да правя песни на български

 

 На 25.02.2024г. в предаването „Споделено” гостува певицата Габриела Колева - GABÓ. „Доста време мислих за псевдоним. GABÓ  e най-близо до мен, защото семейството като дете ме наричаше Габона”, разказва певицата. А първите опити за създаване на своя музика прави на 15 годишна възраст. До момента има три авторски песни, като последната се казва „Ако не си за мен". Една красива балада, която четири поредни седмици е на върха в класацията на БНР Топ 20.

Габриела Колева печели конкурс организиран от популярна банка, която подпомага талантливи музиканти. Песента записват заедно с Елия Георгиева- цигулка , Румен Попов – китара, Радослав  Тодоров –пиано, Ангел Ангелов – барабани.

 „Видеото е първият ми режисьорски опит и съм много горда. Действието се развива в  Халкидики, а локациите са магични. Благодарна съм за подкрепата на всеки един участник в процеса на заснемане както в Гърция, така и тук в България”, споделя GABÓ .

Тя се справя и успешно на театралната сцена. Не пропускайте да я гледате в спектаклите на Здрава Каменова. Габриела е част и от турнето на Мария Илиева. „Да си на една сцена с Мария е огромен учебник. Много специално място за мен е зала 1 на НДК, защото 5 хиляди души пееха с мен част от песента ми „Тайна”. Това е сбъдната мечта за всеки млад изпълнител”, разказва Габриела Колева.

Цялото интервю с Габриела Колева - GABÓ може да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Августина Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Уме Емануел

"Арда" обърна "Ботев" с 2:1 за седмото място

"Арда" (Кърджали) увеличи шансовете си да играе бараж за участие в евротурнирите, след като победи "Ботев" (Пловдив) с 2:1 у дома в мач от третия плейофен кръг на Първа лига. В Кърджали "канарчетата" поведоха в резултата в 32-та минута чрез Уме Емануел, но резервата Борис Тютюков изравни за домакините в 64-та минута. Развръзката в двубоя дойде пет..

публикувано на 11.05.24 в 17:47

„Алтер его” – за езика на жълтите медии

Драги приятели, да ви кажа честно, дойде ни до двойната гуша от „новините“ в жълтите медии – така наречените „фейк нюз“. Ако слушате нашия радио-пърформанс, ще ви въведем в редакцията на един булеварден вестник, за да разберете как се злоупотребява с българския езика като се пишат абсурдни заглавия за първа страница. Ще има и сензационни „информации“,..

обновено на 11.05.24 в 16:18

"Локомотив" подписа с Мартин Хайдаров

Локомотив (Пловдив) подписа договор с Мартин Хайдаров. Полузащитникът, който се състезава за втория отбор на “черно-белите”, е с контракт за три години. Мартин Хайдаров е роден на 22.01.2003 г. в Пловдив. Юноша е на Левски и ЦСКА 1948.  Състезавал се е за първия и за дублиращия отбор на ЦСКА 1948, а в последните десет месеца е част от втория тим на..

публикувано на 11.05.24 в 16:07

Крумовград разби европейските амбиции на Локомотив

Крумовград победи Локомотив(Пловдив) като домакин  с 4:1 и затвърди подема си при Станослав Генчев. Тимът действаше много ефективно и отказа смърфовете още през първата част, когато поведе с 3:0. Първият удар посока една от двете врати отправи Оливер Кандем В 4-тата минута. Футболистът на Локо Пд се възползва от оставането му пространство и пробва..

публикувано на 10.05.24 в 21:16

Си-фу Багалев гостува официално в манастира Шаолин

Инструкторът по вин-чун - си-фу Станислав Багалев сподели впечатления от поредното си китайско пътуване. "Върнах се от южния Шаолин (защото има и северен). Преди години имаше два уникални филма "Манастирът Шаолин" и "Непобедимите от Удан", които ние гледахме.Благодарение на тези филми и аз като хиляди деца по света се запалих от бойните изкуства,..

публикувано на 10.05.24 в 16:15