Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сватби и рождени дни на 29 февруари

През 21 век на 29 февруари в Пловдив са родени общо 78 души, съобщи за Радио Пловдив секретарят на общината Ангелина Топчиева. 

Най-много хора са дошли на бял свят на „високосната“ дата през 2008 година – общо 19, а най-малко – през 2012 година, когато са родени само 6 души.

Не всички родени на 29 февруари са жители на Пловдив, те са родени в пловдивски болници, но част от тях живеят в близките общини, уточни г-жа Топчиева. 

Най-възрастният човек, записан в регистрите на община Пловдив на 29 февруари, е жена, родена през далечната 1928 година, т.е. днес тя ще празнува своя 96-ти рожден ден.

А най-младият пловдивчанин е 4-годишно момче, родено през 2020-та година.

4 двойки ще сключат граждански брак днес в Пловдив, съобщи пък директорът на общинското предприятие „Радостни обреди“ Чудомира Пинджева. Два от ритуалите ще бъдат в Дома на младоженците, а другите два – в ритуалната зала в район "Тракия".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ангели на пътя" с акция "Ден за размисъл към всички политици"

С плакати „Скоростта убива“, „Пътните убийци убиват децата на България“. Държавата убива семействата им“ и със снимки на загинали в катастрофи деца и младежи пловдивчани се събраха на протест пред Съдебната палата.  Акцията им е част от призива на сдружение „Ангели на пътя“, което обединява родители и близки на загинали на пътя деца. В акцията под..

публикувано на 08.06.24 в 13:40

Извозват изборните книжа и машините за гласуване до СИК-овете

Общо 897 машини за гласуване се транспортират под полицейски съпровод към секционните избирателни комисии в Пловдив и областта. До момента изборните машини се съхраняваха в склад в Северната индустриална зона на града.  Изборните места са 405 с 1008 секции, сред които 14 подвижни и 13 в лечебни заведения. Служителите на МВР, ангажирани с охраната на..

публикувано на 08.06.24 в 12:01

Гореща събота с температури до 35 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. Следобед над планинските райони в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. По Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток...

публикувано на 08.06.24 в 07:56

Политическата агитация днес е забранена

Днес е ден за размисъл преди изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент в неделя. Съгласно Изборния кодекс  от полунощ  на 8 юни до приключването на изборния ден в 20:00 ч. на 9 юни се забранява предизборната агитация. Изборният ден може да бъде удължен до 21:00 часа, когато пред секцията има негласували избиратели...

обновено на 08.06.24 в 07:14

Доставят машините и изборните книжа в секционните комисии

Тази сутрин под полицейски съпровод машините за гласуване ще бъдат транспортирани до изборните секции в Пловдив и областта. В момента те са в склад в Северната промишлената зона. В област Пазарджик, подготовката за изборите за европейски и български парламент върви по план. Днес членовете на всичките 367 избирателни секции ще получат по график..

публикувано на 08.06.24 в 07:14