Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галерия "Дяков" събира Геракси Гераксиев и Аспарух Сърбов

Галерия „Дяков“ представя двама художници – Геракси Гераксиев и Аспарух Сърбов, чието приятелство през последните години се прояви и в поредица съвместни изложби.

Настоящата експозиция под надслов „Приятелство“, която бе замислена още миналата година, се осъществява след внезапната и неочаквана загуба на Геракси Гераксиев и се реализира с подкрепата на семейството и предаността на неговия колега и приятел Аспарух Сърбов.

„Живеем в общество без никакви граници, без никакви норми. Много лесно е да предизвикаш шок, защото нямаш реално бариери. По-трудното е да бръкнеш на човека в душата, да го върнеш към чисто човешкото. Искам да радвам хората. Рисува ми се. Като дрога е.“, припомня думите на художника Геракси Гераксиев  галеристката Анна Дякова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жени Щерева и Анна Велкова печелят конкурс за стихосбирка #ДО 40

Многоезичния литературен сайт Plovdivlit, който е най-голямата литературна платформа в града под тепетата, отличи двама автори, вместо един в тазгодишния конкурс за стихосбирка #ДО 40.  Жени Щерева и Анна Велкова печелят конкурса от общо 12 ръкописа, постъпили до обявения срок 24 май.  Стихосбирките „Небесно гнездо“ от Жени Щерева и „Между тук и..

публикувано на 16.06.24 в 15:18

По пътя на славата с мюзикъла „Фейм“ в Пловдив

„Мечтай и вярвай, че ще направиш велики неща!“ Под режисурата на доц. д-р Петър Одажиев, артистите от Софийски музикален театър, представят вдъхновяващата история на група млади артисти, от нюйоркски колеж за сценични изкуства, поели  по пътя на славата. Всички те мечтаят да постигнат заветната си цел, но когато се сблъскват с..

обновено на 16.06.24 в 14:06

Кристина Ляхтова с изложба "Животът е танц"

Кристина Ляхтова е ландшафтен архитект по образование и художник, който рисува с неудържима страст! Рисуването преоткрива преди около десет години и от тогава не спира да твори. Участва в множество съвместни изложби с други артисти.  Обича да рисува с масло и обожава техниката с шпакла.  “За мен е много важно в една картина да има послание! Да..

обновено на 16.06.24 в 09:38

Ден на доброволците на Алея на книгата от "Пловдив чете"

Днешната неделя е последният ден на тазгодишната Алея на книгата, но фестивалът „Пловдив чете“ продължава до сряда, 19 юни. Програмата днес минава под знака „Ден на доброволците“.  В литературен кът към  Алеята на книгата  в 10,30 часа ще има спорт, игри и четене с „Клуба на добротворците“. В 15,30 под надслов „Четем на глас“ ще е разговорът защо..

обновено на 16.06.24 в 09:26

„Градът празнува Операта“ в Пловдив с виртуозния Васко Василев

В Пловдив ще се проведе празничен гала концерт „Градът празнува Операта“със специалното участие на виртуозния цигулар Васко Василев. Проявата е на площад „Централен“, входът е свободен. Събитието е кулминация на честванията, посветени на 70 годишнината на Опера Пловдив. Концертът със солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив ще бъде дирижиран от Якопо..

обновено на 16.06.24 в 09:26