Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставки, избори и други теми в "Ден след ден"

Парламентът гласува с пълно мнозинство оставката на кабинета „Денков“, но правителството ще продължи да изпълнява функциите си до избиране на нов Министерски съвет. Защо толкова бързо бе гласувана оставката и какво следва оттук-нататък? Питаме пловдивския депутат от „Продължаваме промяната“ Росен Костурков.

Живка Танчева ни среща с кандидат-ректора на Аграрния университет проф. д-р Владислав Попов. Утре е насрочен избор за нов ректор на висшето учебно заведение.

Над 2 пъти поскъпват наемите на общинските жилища в Пазарджик. За причината разказва в репортажа си кореспондентът на БНР Невена Петрова.

Защо националната асоциация на доброволците в България прави нов доброволен отряд? Защо се търсят доброволци и на какви условия трябва да отговарят те? Даниела Добрева разговаря по темата с Красимир Каракашев от сдружението.

На финала Веселина Пеева ще ни заведе на изложба на Фикрет Окан в галерия "Готи".

Бъдете с нас от 15.10 ч. до 17.00 ч. Ще бъде интересно! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Николай Няголов в „Добро утро, ден!“

Известният у нас и в чужбина художник Николай Няголов е гост в рубриката ни „Добро утро, ден!“ тази седмица. Роден е в Ловеч. Завършил е Националната гимназия за приложни изкуства в Троян, специалност „Керамика“. Висшето си образование завършва във Великотърновския университет, със специалност „Графика“. Животът обаче го отвежда в Пловдив,..

обновено на 07.06.24 в 19:18

И на слънце, и на сянка в "Ден след ден"

Все по-осезаемо се усеща лятото, макар и преди астрономическото му начало. Горещи теми вкл ючваме и в следобедната програма на Радио Пловдив на 7 юни.  В края на предизборната кампания и последния възможен ден за обяванене на данни от изследвания за електоралните нагласи включваме социолога Яница Петкова от "Галъп" с информация за последното проучване..

публикувано на 07.06.24 в 14:54

"Вход свободен" - последен делник

С настроение и нагласа за предстоящите почивни дни, днес ще ви разходим из събитията, които предстоят в града ни!  За втора поредна година, Детски отдел при НБ "Иван Вазов" Пловдив, организира Лятна читалня в своята градина! На малките читатели предстои цяла седмица с повече от интересни събития! Подробности за програмата ще научим в разговора с Радка..

публикувано на 07.06.24 в 09:30

Петъчното утро "Точно днес"

За грапавите и нови пловдивски улици, за книгите, издателите и читателите, за изборите във финалните сондажи на социолозите и отворените очи на наблюдателите, за фотографията и лицата, запечатващи времето са линиите, които следваме в утрото на 7 юни. Евелина Славкова от агенция "Тренд" ще представи финалните прогнози за подреждането на политическите сили..

публикувано на 06.06.24 в 16:32

В „Западен“ кипи работа и врят конфликти „Ден след ден“

Тече последна офанзива около подлеза „Модър – Царевец“ в район "Западен" преди движението да бъде пуснато утре или вдругиден. В същото време кметът на района Тони Стойчева с видео на живо във фейсбук  се опита да спре багерите, които започнаха да изграждат паркинга пред болница „Пълмед“, предоставен й с решение на предишния общинския съвет...

публикувано на 06.06.24 в 14:32