Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Kris Gran за споделената музика, приятелство и любов

 Кris Gran е роден в Бургас, завършва английската гимназия „Гео Милев“, дипломира се в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ с поп и джаз пеене, бакалавър и магистратура – педагогика на обучението по музика. С музика се занимава от 6-годишен. Пише песни в различни стилове, но ги обобщава като поп. За свой пръв учител и вдъхновител посочва своя баща. “Той ми показа първите акорди на китарата, а майка ме записа на уроци по пиано”, разказва Крис.


 Той пее за любовта не само към другите, но и към себе си. Пее за промяната, за вярата в собствените си качества и за смелостта да следваме мечтите си  “Всеки трябва да се зазимява. Да не се самозабравя , но и да стои изправен и с гордо вдигната глава. В годините добих увереност”, споделя още Kris Gran. Той твори в стил поп, но обича да слуша още рок и метъл. Влияние от тези жанрове може да отриете в част от песните като “Червена луна” и “Пепел”. Музикантът, който записва китарните партии е Христо Нейчев, а Емилио Мархолев свири на бас. Всички заедно работят  върху аранжиментите на всяка от песните в албума “Две сърца”. “Щастлив съм да работя със страхотни творци, страхотни приятели.Те са моето музикално семейство”, казва Крис. Част от този екип са още: Димитър Атанасов, Христо Младенов, Юлиян Янев и  Ина Мархолева.

  

Една от  най-специалните песни е “Завинаги”, защото в нея участват Димитър и Христо, както и вокалнен ансамбъл “Фортисимо” с диригент Милена Добрева. С огромна благодарност изпълнителят разказва: От 2018 г. съм част от ВА"Фортисимо”, обиколили сме почти целия свят и сме печелили много призови места. Милена умее да ни дисциплинира. Толкова мащабно се вкючиха в песента “Завинаги” и  допринесоха за чувството  и посланието - да сме заедно, да сме споделени.


 Кристиан Грънчаров е сред музикантите, които продължават към финалния етап на конкурса за млади изпълнители „Бургас и морето“.Той участва на кастинг, който се проведе в Културен дом НХК и впечатлява журито в състав: Дарияна Куманова, Антонио Вандони, Стефан Илчев, Михаела Маринова и Христин Стрижлев. “В момента сме в процес на преработка и завършване на своите песни. Нямам търпение за финалния концерт, който ще се състои през лятото”, разкрива изпълнителят.


 Крис Гран отправи благодарност и към Община Бургас, която отново се грижи за младите хора. Дебютния му албум “Две сърца” се осъществява благодарение на Фонд„Култура“ на Община Бургас. В предаването "Споделено с Августина"  на 17.03.2024г. музикантът представи всички свои песни.

Цялото интервю с Кристиан Грънчаров - Kris Gran може да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” – за езика на жълтите медии

Драги приятели, да ви кажа честно, дойде ни до двойната гуша от „новините“ в жълтите медии – така наречените „фейк нюз“. Ако слушате нашия радио-пърформанс, ще ви въведем в редакцията на един булеварден вестник, за да разберете как се злоупотребява с българския езика като се пишат абсурдни заглавия за първа страница. Ще има и сензационни „информации“, на..

обновено на 11.05.24 в 10:29

Крумовград разби европейските амбиции на Локомотив

Крумовград победи Локомотив(Пловдив) като домакин  с 4:1 и затвърди подема си при Станослав Генчев. Тимът действаше много ефективно и отказа смърфовете още през първата част, когато поведе с 3:0. Първият удар посока една от двете врати отправи Оливер Кандем В 4-тата минута. Футболистът на Локо Пд се възползва от оставането му пространство и пробва..

публикувано на 10.05.24 в 21:16

Си-фу Багалев гостува официално в манастира Шаолин

Инструкторът по вин-чун - си-фу Станислав Багалев сподели впечатления от поредното си китайско пътуване. "Върнах се от южния Шаолин (защото има и северен). Преди години имаше два уникални филма "Манастирът Шаолин" и "Непобедимите от Удан", които ние гледахме.Благодарение на тези филми и аз като хиляди деца по света се запалих от бойните изкуства,..

публикувано на 10.05.24 в 16:15
Димитър Кузманов

Кузманов е на полуфинал в Матхаузен

Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира на клей от сериите „Чалънджър“ в Маутхаузен (Австрия) с награден фонд 120 950 евро. Българинът победи убедително с 6:2, 6:3 участващия с „уайлд кард“ австриец Йоел Йозеф Шверцлер. Срещата продължи 76 минути. Мико направи три пробива в мача и не допусна нито един на собствен сервис. За класирането..

публикувано на 10.05.24 в 15:53

Локо е гост на "Крумовград" в 19:15 часа днес

"Локомотив" (Пловдив) е гост на "Крумовград" във втори мач от плейофите в първата шестица. Двубоят е от 19:15 часа днес на спортен комплекс “Никола Щерев – Старика”. „Черно-белите“ проведоха последното си занимание на помощния терен. на "Лаута". Александър Александров и Алекс Местов от U17 взеха участие в тренировката. Наказан мача е единствено Хорхе..

публикувано на 10.05.24 в 11:33