Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рангел Бизюрев пристигна в България с полет от Мюнхен

| обновено на 20.03.24 в 23:30
2
Снимка: Фейсбук

Заподозреният за убийството на Димитър Малинов в Цалапица Рангел Бизюрев пристигна в България минути преди 23 часа, съобщи БНТ

30-годишният Бизюрев ще прекара нощта в ареста на Националната следствена служба, а утре се очаква да бъде транспортиран в пловдивския следствен арест. 

Бизюрев бе задържан в Дания, след като се укриваше извън България месеци след убийството. Връщането му на българските власти трябва да ускори процеса, защото неговите показания са ключови.

Прокуратурата ще трябва да внесе искане в Окръжния съд в Пловдив да му бъде взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Очаква се Бизюрев да даде показания и да каже каква е неговата версия за убийството от 20 юли 2023-та година. 

По рано-тази вечер вътрешният министър Калин Стоянов, съобщи във Фейсбук, че е  провел разговор с  с майката на убития в Цалапица Димитър Малинов Атанаска Бакалова. 

Поех личен ангажимент към близките на убития в Цалапица Димитър Малинов, че соченият за извършител Рангел Бизюрев ще бъде открит, задържан и върнат в България, за да се изправи пред българския съд, пише министърът и благодари на колегите от МВР, прокуратурата и партньорските служби, довели  до успешен край издирването и задържането на Бизюрев. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Дрогирани и пияни на пътя пълнят арестите през уикенда

Велинградски полицаи задържаха дрогиран шофьор, който блъснал пешеходец в ракитовското село Дорково. При движение на заден ход водачът на автомобила блъснал движещ се по платното 64-годишен пешеходец. Пострадалият е приет в пазарджишката болница с различни травми и фрактури на гръбначния стълб и гръдния кош. Пристигналите на мястото полицейски..

публикувано на 20.05.24 в 12:56

Двама ранени при катастрофа на Коматевско шосе

Катастрофа между кола и мотор блокира Коматевско шосе и в двете посоки. Инцидентът е станал малко по-рано тази сутрин, до "Еврохоспитал".  Автомобилът, който бил управляван от възрастен мъж е отнел предимството на моториста. Така се стигнало до сблъсъка, заради който движението е парализирано. Мотористът и другият водач са откарани в болница.

публикувано на 20.05.24 в 10:13

Затварят кръстовище в район "Южен" поради ремонт

Заради проект на ВиК затварят кръстовище в „Южен“ за около 10 дни. Кръстовището между улиците „Димитър Талев“ и „Петър Стоев“ се предвижда да бъде затворено за моторни превозни средства от 20 до 31  май.  Това ще стане, ако в понеделник сутринта са поставени всички необходими пътни знаци и указателни табели съгласно утвърдения проект за..

обновено на 20.05.24 в 09:06

Над 4700 зрелостници от Пловдив и областта се явяват на втората матура

Днес 4725 зрелостници от Пловдив и областта ще се явят на втората задължителна матура на предмет, който са избрали. 2133 са дванадесетокласниците, които ще държат изпити по профилирана подготовка днес. Най-много са желаещите за английски език – 1251. На следващо място е философия – 117,  по 107 са на биология и предприемачество. 90..

обновено на 20.05.24 в 09:05

В част от ВУЗ-овете днес няма да има учебни занятия в знак на протест

АМТИИ, Университетът по хранителни технологии, Медицинският университет,  Аграрният университет и ПУ "Паисий Хилендарски" се присъединяват към недоволството на висшите училища, които днес няма да отворят врати за учебни занятия в знак на протест срещу намаленото финансиране на българското висше образование, съобщиха от учебното заведение. В..

обновено на 20.05.24 в 09:05