Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят за 6 месеца от май Бетонния мост

| обновено на 21.03.24 в 13:33

В края на април и началото на май за шест месеца се затваря за цялостен ремонт и реконструкция Бетонния мост в центъра на Пловдив. 

Този срок е потвърден от инвеститора, а точната дата за началото на работата ще се оповести след  разглеждането и утвърждаването на документацията - съобщи по Радио Пловдив заместник-кметът по строителството Тодор Пашов. 

Проектът с точните параметри за това вече е внесен в Община Пловдив от НКЖИ.  Ако всичко се движи по график, в края на октомври или до средата на ноември движението в участъка ще бъде възстановено, добави той. 

Реконструкцията предвижда съоръжението да се повдигне с около един метър след демонтаж на гредите, нови рампи, нов подход от южната  му страна и ново решение  - кръстовище с ул. „Кукуш“.

Що се отнася до  „Модър – Царевец“  - в началото на април се очаква завършването на този проект, като тепърва ще се мислят варианти как да се организира трафика там.

Пробивът под Централна гара отдавна вече мъчи движението в Пловдив. Той обаче няма шансове да приключи тази година, очаква се това да стане към средата на следващата година.

На „Рогошко шосе“ в момента се извършва ремонт на най-компрометирания  участък, около километър и 200 метра,  на границата с община „Марица“.  Разчетите са до 26 април той да бъде завършен и пуснат в експлоатация - коментира Тодор Пашов. 

Той добави, че след като движенето там бъде пуснато, отново ще се затвори „Брезовско шосе“,  заради предстоящите археологически разкопки в мащаб от около 130 метра.  След тяхното приключване и този участък ще бъде довършен.

До средата на годината ще бъде завършено Голямоконарско шосе.  Там обаче предстои нова процедура, тъй като са отпуснати допълнителни 9 млн.лв. за удължаването му до границата с общ. „Марица“. Това са около 750 метра, за които следва нова процедура по ЗОП и ако няма обжалвания, ремонтите работи ще продължат - прогнозира заместник-кметът по строителството. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бизюрев призна, че само той е нанесъл ударите по Малинов

Стартира по същество делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови,  обвинени в лично укривателство за убийството на младежа Димитър Малинов от Цалапица. Основен свидетел по това дело е Рангел Бизюрев, сочен за извършител на убийството.  Рангел Бизюрев свидетелства, че само той е нанесъл ударите по Димитър Малинов, като близнаците..

публикувано на 16.05.24 в 10:50

Отличават с почетни значки на Пловдив учители и млади таланти

С почетни значки на Пловдив бяха удостоени 15 директори и учители от пловдивските детски градини и училища, а с грамота и парични награди – 21 млади учители.   Поводът е 24 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Съветниците гласуваха паричните награди и за носителите на..

публикувано на 16.05.24 в 10:34

Пловдив иска нови камери за видеонаблюдение по пътищата

Община Пловдив ще настоява за  5 от новите 65 камери за видеонаблюдение по пътищата на МВР, съобщи в началото на днешната общинска сесия кметът Костадин Димитров след питане от страна на групата на ПП - ДБ относно проекта за видеонаблюдение.  Общината ще кандидатства и с проект, като този в Народното събрание, при който може от камерите, които са..

публикувано на 16.05.24 в 10:23

Делото срещу близнаците от Цалапица започна по същество

Започна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство за убийството на младежа Димитър Малинов.  Соченият за извършител на убийство Рангел Бизюрев също бе доведен в съдебната зала като свидетел. Близнаците Динкови бяха въведени под гневните скандирания "убийци! " на присъстващите близки,..

обновено на 16.05.24 в 08:20

Съветниците преразпределят над 2 млн. лв. от бюджета

Изменение на бюджета на Община Пловдив и на утвърдените разходи за заплати и числеността на персонала за тази година в част от общинските дейности ще гласува на днешната си сесия Пловдивският общински съвет. С него се преразпределят над 2 045 000 лева.  Заради проекти преразпределят над 2 млн. лв от бюджета Причината за изменението на..

обновено на 16.05.24 в 08:20