Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаела Маринова: Старая се да бъда най-добрата версия на себе си


 На 24.03.2024г. в предаването “Споделено” гостува Михаела Маринова. Тя е певица с изключителни качества, която не спира да се труди и осъвършенства. Една от последните й сбъднати мечти е песента ”Stay”. Създават я заедно с румънският диджей и продуцент Аlex Parker под шапката на Universal Music Group.

 Alex Parker и Михаела се запознават в рамките на третото издание на Sofia Songwriting Camp през 2023 г. “Там създаваме приятелства и музикални моменти, които не се забравят. Срещаме се с международни продуценти. Една от целите ми е музиката ми да звучи и извън България. Идеята за песента е на Alex, а аз застанах зад микрофона много импровизационно и просто се случи. Неплануваните неща се оказват най-успешните за мен”, казва Михаела Маринова.

Певицата сподели лични моменти от своето начало, когато е само на 16 години: Бях един млад човек, който се учи. Полагах усилия и давах всичко от себе си. Пътувах с влак до Горна Оряховица за урок по пеене, но и днес продължавам да се трудя и да работя върху гласа си.

Михаела Маринова посочи миналата година като една от най-успешните. “Преосмислих нещата и реших, че е време да се насладя на всеки миг. Аз съм  изпълнител, който преживява музиката и текстовете си. Горда съм с първото си турне и възможността да работя с едни от най-добрите музиканти. Това са: Ангел Дюлгеров (китара), Пламен Денчев (пиано), Радо Казасов (барабани), Евден Димитров (бас), Никола Стойков и Катя Кръстева (вокали). Обожавам да сме заедно на сцена. Благодаря им, че създаваме тази красота”, споделя още Михаела.

Всички заедно подготвят нова музика и още по-мащабно турне през настоящата 2024 година. Скоро предстои премиера на музикален филм посветен на Михаела Маринова. Ще може да се запознаете отблизо с Михаела, с процеса по създаването на музиката и всички хора, с които тя работи. 

Цялото интервю с Михаела Маринова може да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” – за езика на жълтите медии

Драги приятели, да ви кажа честно, дойде ни до двойната гуша от „новините“ в жълтите медии – така наречените „фейк нюз“. Ако слушате нашия радио-пърформанс, ще ви въведем в редакцията на един булеварден вестник, за да разберете как се злоупотребява с българския езика като се пишат абсурдни заглавия за първа страница. Ще има и сензационни „информации“,..

обновено на 11.05.24 в 16:18

"Локомотив" подписа с Мартин Хайдаров

Локомотив (Пловдив) подписа договор с Мартин Хайдаров. Полузащитникът, който се състезава за втория отбор на “черно-белите”, е с контракт за три години. Мартин Хайдаров е роден на 22.01.2003 г. в Пловдив. Юноша е на Левски и ЦСКА 1948.  Състезавал се е за първия и за дублиращия отбор на ЦСКА 1948, а в последните десет месеца е част от втория тим на..

публикувано на 11.05.24 в 16:07

Крумовград разби европейските амбиции на Локомотив

Крумовград победи Локомотив(Пловдив) като домакин  с 4:1 и затвърди подема си при Станослав Генчев. Тимът действаше много ефективно и отказа смърфовете още през първата част, когато поведе с 3:0. Първият удар посока една от двете врати отправи Оливер Кандем В 4-тата минута. Футболистът на Локо Пд се възползва от оставането му пространство и пробва..

публикувано на 10.05.24 в 21:16

Си-фу Багалев гостува официално в манастира Шаолин

Инструкторът по вин-чун - си-фу Станислав Багалев сподели впечатления от поредното си китайско пътуване. "Върнах се от южния Шаолин (защото има и северен). Преди години имаше два уникални филма "Манастирът Шаолин" и "Непобедимите от Удан", които ние гледахме.Благодарение на тези филми и аз като хиляди деца по света се запалих от бойните изкуства,..

публикувано на 10.05.24 в 16:15
Димитър Кузманов

Кузманов е на полуфинал в Матхаузен

Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира на клей от сериите „Чалънджър“ в Маутхаузен (Австрия) с награден фонд 120 950 евро. Българинът победи убедително с 6:2, 6:3 участващия с „уайлд кард“ австриец Йоел Йозеф Шверцлер. Срещата продължи 76 минути. Мико направи три пробива в мача и не допусна нито един на собствен сервис. За класирането..

публикувано на 10.05.24 в 15:53