В последната седмица на март гост на "Добро утро, ден!" е Ивайло Дернев. Създател на "Под тепето", журналист, градски човек и приятел на Радио Пловдив. Той работи в медиите над 25 години, пред този месец - сайтът му стана на 15 години. Там темите на Пловдив са на първо място, в разговора иде реч за регионалната журналистика, за призванието, за опазването на духа на града ни.
Ивайло Дернев е пътешественик и човек, който обича града си. За него Пловдив е зона за изследване, пазене и много дух. За Капана описва развитието му и как се превърна в едно голямо заведение, още от интервюто за зоната край Марица с патиците, ... и нутриите, и за други градски теми, в които напоследък дирим естетиката.
Важни думи за музиката в живота на журналиста, която за него е приключение, обича "Пинк Флойд", "Депеш мод" и, разбира се, Ерик Клептън - музикалният му идол. Всеки ден открива нови музикални теми и чрез Спотифай. Поставяме и нашите блиц-въпроси, отговорите им потърси Живка Танчева от Ивайло Дернев. Може да чуете повече от интервюто!
Ружка Генова е наш гост в първата седмица на март 2025 година. В края на 2022 година международната майсторка по шахмат бе обявена за училищен ръководител №1 от Министерството на младежта и спорта. Ружка Генова е директор на Спортно училище „Васил Левски“- Пловдив от 1 юли 2019 година, преди това от 2001 до 2013 година е била заместник-директор..
В последния ден от работната седмица някак логично отправяме мислите си към планове за почивка и различни забавления. Ще бъдем в помощ и услуга на тези, които споделят усещането ни за лятна лежерност. В поредния епизод на "Уроци по щастие", продължаваме темета за успешно плануване на почивка с половинката. Очаквайте още от съветите на консултанта ни..
Последното работно утро на седмицата посрещаме с актуалните теми в Пловдив, но към тях ще добавим и културните прояви, които правят плавен преход към почивните дни, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Усещане за цени. Повечето българи отчитат увеличение, за разлика от политиците. Има ли спекула и колко адекватни са набелязаните мерки..
За някои храната е изкуство, за други поезия поднесена в чиния, но почти винаги овкусена с много подправки и не на последно място доза чиста емоция! Замисляли ли сте се колко често посягате към храната не от глад, а от стрес, скука, тъга или дори радост? Това е емоционално хранене – навик, който може да ни отдалечи от здравето и хармонията със..
Пчеларите тази година очакват по-ниски добиви от мед. Какви са причините, ще се отрази ли това на цените и какви са изпитанията пред бранша ще коментираме с Борис Бормалийски, пчелар от района на Хисаря и председател на Асоциация професионално пчеларство. И още проверки в салоните за маникюр и педикюр предстоят от началото на септември,..