Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив отбелязват 20 г. членство на България в НАТО

| обновено на 29.03.24 в 09:03

Кръгла маса, посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО ще се проведе във Военния клуб в Пловдив. 

Организатор на събитието е Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“. 

Освен дискусия за основните приоритети на външната ни политика в края на ХХ век , довела до членството ни в НАТО, ще бъдат представени документални филми за ползата от съвместните атлантически проекти и съоръжения, съвременните отбранителни системи и участието на български контингенти в мисии зад граница.


По публикацията работи: Севдалин Палаузов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Наводнението в Карловско през 2022 г. разруши моста на р. Мъртвица между Дъбене и Войнягово

Пътят Дъбене - Войнягово е затворен до 12 ч. на 1 май

Затварят за движение общинския път между карловските села Дъбене и Войнягово заради възстановяването на разрушения мост над река  Мъртвица. От община Карлово уточняват, че пътят ще бъде затворен от днес до 12:00 ч. на 1 май.  Следобед на 1 май движението ще бъде възстановено по временно обходно съоръжение за преминаване, успоредно на досега..

публикувано на 29.04.24 в 11:21

Подаваме ръка за листата на БСП в Пловдив област, но без Веска Ненчева

Все още не мога да си го обясня. Абсолютно неадекватни действия отново на ръководството, напълно неадекватни, противоречащи с мнението на местните организации .  Така депутатът от БСП Манол Генов коментира пред Радио Пловдив скандала с кандидат-депутатската листата на левицата за Пловдив област за изборите на 9 юни.  На Националния съвет..

публикувано на 29.04.24 в 09:26

Отделението по диализа на УМБАЛ "Св. Георги" чества половинвековен юбилей

С официална церемония в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив се отбелязва 50-годишнината от създаването на Отделението по диализно лечение.  Началото е поставено на 29 април през 1974 година, когато е осъществена първата хемодиализа под тепетата. Тя е на пациентка с хронична бъбречна недостатъчност, извършена е от д-р Варткес Озанян и продължава цели..

обновено на 29.04.24 в 07:21

Велики понеделник е, започва Страстната седмица

Велики понеделник е. Започва последната седмица преди Великден, наречена още Страстна седмица.  Тя е посветена на възпоменанията за последните дни от земния живот на християнския спасител Иисус Христос - неговите страдания, кръстна смърт и погребение. Започва с тържественото му влизане в Йерусалим и завършва с неговото Възкресение...

обновено на 29.04.24 в 07:21

Слънце в Западна България, валежи в Източна, в Пловдив 24°

Днес над Западна България ще бъде слънчево. Над източните райони от страната ще има значителна облачност с валежи от дъжд.  В следобедните часове над Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там също ще превали. Вятърът от изток, в източната половина от страната от север-североизток ще се усили, ще бъде..

публикувано на 29.04.24 в 07:20