Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият районен кмет Ральо Ралев отново на съд

| обновено на 29.03.24 в 09:03

С разпити на свидетели и вещи лица в Окръжния съд продължава делото срещу бившия кмет на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев и двамата негови помагачи. 

С тогавашната служителка на кметството Даниела Вълова и бизнесмена Иван Делевски поискали 60 хиляди лв от строителен предприемач за издаване на разрешително за строеж. 

Обвинението сочи Ралев за извършител, а другите двама – за помагачи. Парите били искани от строителния предприемач Здравко Ангелов за одобряването на проект на сграда от главния архитект на района. 

Случаят датира от пролетта на 2019-а, когато Ралев бе задържан зрелищно и прекара известно време в ареста, а впоследствие бе пуснат с парична гаранция. Първоначално разследването пое специализираната прокуратура, но след закриването й  бе върнато за разглеждане в Пловдив. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Полицейска патрулка не спря на знак "стоп" и блъсна кола в Пловдив

Патрулен автомобил на полицията катастрофира  при преследване в Пловдив. Инцидентът е станал преди полунощ на кръстовище на бул. “Освобождение”.   При обиколка в района полицаите забелязали автомобил и го последвали за провека. 49-годишният шофьор на патрулката не е спрял на знак “Стоп“  и последвал страничен удар с другата кола...

публикувано на 29.04.24 в 13:23

Арестуваха младеж, потрошил паркирани коли в Пазарджик

Автопатрули при РУ-Пазарджик задържаха хулиган, потрошил паркирани коли. Това е станало след като собственици алармирали в полицията за счупени странични огледала на автомобилите им, както и за други щети по тях.  Те са били оставени на два различни паркинга в Пазарджик.  След получаване на сигнала  автопатрули предприели незабавни действия по..

публикувано на 29.04.24 в 12:57
Наводнението в Карловско през 2022 г. разруши моста на р. Мъртвица между Дъбене и Войнягово

Пътят Дъбене - Войнягово е затворен до 12 ч. на 1 май

Затварят за движение общинския път между карловските села Дъбене и Войнягово заради възстановяването на разрушения мост над река  Мъртвица. От община Карлово уточняват, че пътят ще бъде затворен от днес до 12:00 ч. на 1 май.  Следобед на 1 май движението ще бъде възстановено по временно обходно съоръжение за преминаване, успоредно на досега..

публикувано на 29.04.24 в 11:21

Подаваме ръка за листата на БСП в Пловдив област, но без Веска Ненчева

Все още не мога да си го обясня. Абсолютно неадекватни действия отново на ръководството, напълно неадекватни, противоречащи с мнението на местните организации .  Така депутатът от БСП Манол Генов коментира пред Радио Пловдив скандала с кандидат-депутатската листата на левицата за Пловдив област за изборите на 9 юни.  На Националния съвет..

публикувано на 29.04.24 в 09:26

Отделението по диализа на УМБАЛ "Св. Георги" чества половинвековен юбилей

С официална церемония в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив беше отбелязана 50-годишнината от създаването на Отделението по диализно лечение.  Началото е добавено на 29 април през 1974 г., когато е настъпила първата хемодиализа под тепетата. Тя е на пациентка с хронична бъбречна недостатъчност, извършена е от д-р Варткес Озанян и продължава..

обновено на 29.04.24 в 07:21