Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварянето на Бетонния мост се отлага за лятото

| обновено на 29.03.24 в 13:44


Бетонният мост ще бъде затворен след 15 юни и трябва да е готов за Коледа. Договореност за това е постигната с ръководството на НКЖИ,  съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Идеята е да се работи през летните месеци, когато трафикът е по-малък, заради отпуските.

Кукленско шосе пък се очаква да бъде завършено след 45 дни и да поеме трафика от надлез Родопи след затварянето на Бетонния мост. 

Пускат движението по Модър-Царевец на 15 април, като при връзката с Хаджи Димитър ще има временна организация на движението докато траят ремонтните дейности по улиците Хаджи Димитър и Солунска.  

"Вариантите за временната организация ще бъдат обсъдени другата седмица. В този участък работят 4-5 фирми и преплита изграждането на ВиК, разпределителни шахти. Освен това трябва да се помисли за координацията на това кръстовище, защото не може да се развие като традиционно четири клонно кръстовище", уточни зам.-кметът Тошо Пашов. 

През месец септемрви трябва да са готови Иван Вазов, Руски и Христо Ботев и да бъде пуснато кръговото на гарата. Самият пробив пък ще е готов в средата на следващата година.

"Имаме поредица от ремонти на много инфраструктурни обекти. Ангажиментът на общината е да направи добро планиране, за да имаме етапност и възможно най-малко задръствания", каза кметът Димитров.

Той добави още, че  Рогошко шосе и Брезовско шосе няма да бъдат затворени едновременно. До 15 дни  ремонтираните 1 километър и 200 метра по Рогошко шосе ще приключат, а трафикът ще бъде пуснат. Работата по  Брезовско шосе пък предстои да започне след Великден.

До Великден предстои да бъде асфалтиран и бул. Александър Стамболийски между улиците Братя Бъкстон и Пере Тошев, както и между Никола Динков и Стефан Стамболов. 

До края на юни трябва да бъдат завършени и двете платна на Голямоконарско шосе. Вече канализацията и водопровода са изпълнени. 

Усилено се работи и по ремнонта на улица „Владая“ в Източната индустриалана зона на Пловдив, като до края на май трябва дейностите там да приключат, увери кметът на Пловдив.

В ранния следобед кметът на Пловдив ще подпише споразумението с регионалното министерство за довършването на стадионите на Ботев и на Локомотив. 

Сумата за съоръжението в "Лаута" е 41 млн. лева и ще бъде използвана за изграждане на Централната трибуна и вертикална планировка. 

Средствата предвидени за  "Христо Ботев" са  33 млн. лева и са за довършването на Етап 2. Той включва изграждане на нови съблекални под Сектор А, клубен музей, фенмагазин и подтрибунното пространство.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Премиерът разпореди проверка заради скандала с театрите в Разград и Смолян

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди на Инспектората към Министерския съвет да провери незабавно дейността на длъжностните лица, които извършват контрол върху дейността на държавните културни институти, за които излиза информация за фрапантни финансови злоупотреби с публични средства.  15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят..

публикувано на 03.10.24 в 17:10

Български учени създадоха прототип на човешка кожа

Изследователи от отдел “Растителна клетъчна биотехнология” към Център по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) в Пловдив, съвместно с лаборатория по Метаболомика при Българска академия на науките (БАН), разработиха иновативен за България 3D модел на човешки епидермис, с цел проучвания в областта на медицината и фармацевтичната..

публикувано на 03.10.24 в 17:00

Пожар гори над асеновградското село Новаково

Огънят е пламнал в ранния следобед, като е тръгнал от стърнища покрай пътя и се е разраснал нагоре към гората. Пожарът е обхванал широколистни дървета и терасовидна площ в зоната при изхода на Новаково, в посока Кърджали, над гробищния парк.  Към този момент пламъците са ограничени, няма опасност за населението. В района има известно..

публикувано на 03.10.24 в 16:19

15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят го до 20 години затвор

Петима вече са обвиняемите по скандала, придобил известност като "Разград".  От днес и директорът на Смолянския театър Румен Бечев е с повдигнато обвинение за присвояване на 580 хиляди лева. Това е и това на директора на ТМФЦ в Разград Левон Манукян – „злоупотреби в особено високи размери, извършено в съучастие и..

обновено на 03.10.24 в 15:05

Повдигнаха обвинение и на директора на Смолянския театър

Директорът  на Смолянския театър Румен Бечев вече е с повдигнато обвинение, научи Радио Пловдив. Той все още не е официално задържан, а следобед ще стане ясно по-нататъшното развитие на случая.  Вчера Румен Бечев бе доведен в Пловдив за разпит по казуса със схемата, източила почти чилион лева от Разградския филхармоничен театър, а проверка на..

публикувано на 03.10.24 в 12:53