Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сроковете изтичат „Ден след ден“

Държавата е в обратно броене, за да вмести европейските и предсрочните парламентарни избори в една дата – 9-ти юни.

Текат последните три дни от валидността на белите рецепти, които от 1-ви април ще бъдат заменени с електронни, като в същото време две организации пуснаха мобилно приложение "Намери своето лекарство", което ще помага на пациентите да намерят липсващия им медикамент.

Община Пловдив отново удължи срока за затварянето на Бетонния мост,  отварянето на пътната връзка „Модър – Царевец“ и даден краен срок за приключването на други важни пътни ремонти.

Навреме фондация „Пловдив-2019“ обяви одобрените за финансиране фестивали, които ще се случват през тази година, като отделената сума е 1,3 милиона лева. Оттук-нататък ще броим дните до провеждането на 13-те големи феста, за които ще разкажем в детайли днес.

Точно днес пък страната ни отбелязва 20 години от членството си в НАТО.

Това са темите, по които днес поканихме за разговор в предаването „Ден след ден“ доктора по конституционно право Борислав Цеков, кметът на Пловдив Костадин Димитров, Боряна Маринкова от Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства и председателя на Съюза на офицерите от резерва Вилис Цуров, който организира дискусия за членството ни в Алианса в Пловдив.

"Ден след ден" е от 15 до 17 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С жълт код и с изборите си започваме седмицата „Точно днес“

Началото на новата седмица започваме с предупреждение за жълт код за горещо време в цялата страна, но и с „горещите“ резултати от направените от нас избори. След вота 2 в 1 – какво ни очаква – ново бъдеще за България или по две от  същото? Следим последните резултати от вота за български и европейски парламент. Как премина следизборната нощ..

публикувано на 09.06.24 в 21:49

"След избора" на 9 юни

Кои партии и с какво присъствие ще видим в 50-то Народно събрание, кои ще са българските депутати в Европейския парламент? Първите данни за вота ще коментираме в предаването „След избора“ с политици и анализатори. Сред тях- Стоил Цицелков, Светлин Тачев, доц. Даниела Пастармаджиева. Ще чуем оценките на пловдивчани за организацията на..

публикувано на 09.06.24 в 17:28

Различен следобед с Клуб "Неделя"

В неделния ден и във времето от 16:00 до 17:00 наши гости ще бъдат д-р Борислав Чонгов и социалният психолог Емилия Крушков. Поводът да ги поканим е т.нар.  Месец на сколиозата, който ежегодно се провежда през юни в Европа и Америка, а тази година събитието ще бъде отбелязано и в България.  Инициативата има за цел да повиши информираността на..

публикувано на 09.06.24 в 15:38

Неделни избори с „Шейкър“

Мъдреците са казали, че само времето може да ни даде отговорите, които търсим, но ще ни ги даде, когато вече сме забравили въпросите. Тази неделя сутрин, очаквайте коментара на социалния психолог Красимир Гешев, за това как ежедневието определя желанията и решенията ни? Още за мрънкането и какво не зависи от нас, както и за някои наши..

публикувано на 08.06.24 в 16:05

И на слънце, и на сянка в "Ден след ден"

Все по-осезаемо се усеща лятото, макар и преди астрономическото му начало. Горещи теми вкл ючваме и в следобедната програма на Радио Пловдив на 7 юни.  В края на предизборната кампания и последния възможен ден за обяванене на данни от изследвания за електоралните нагласи включваме социолога Яница Петкова от "Галъп" с информация за последното проучване..

публикувано на 07.06.24 в 14:54