Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ранно утро с "Шейкър"

В Международния ден на здравето обръщаме особено внимание на това как и какво точно правим за своето здравословно благосъстояние! В рубриката  „Мултивитамин“ разглеждаме практики и теории по темата.Очаквайте и съвети за здравна  превенция!

Темата на тазгодишното отбелязване на Световния ден на здравето „Моето здраве – мое право“ е избрана, за да защити правото на всеки, навсякъде да има достъп до качествени здравни услуги, образование и информация, както и безопасна питейна вода, чист въздух, добро хранене, качествено жилище, достойни условия на труд и околна среда и свобода от дискриминация. Разговаряме с д-р Захаринка Вълканова – общопрактикуващ лекар, чиято практика обхваща няколко села и малки градове около Пловдив.

Познаването и опазване на личните граници като първостепенно условие за доброто психическо и физическо здраве, за пълноценно и качествено общуване в различните социални групи - темата разглеждаме  с Теодора Хаджийска – лайфкоуч и практик по ТЕС (Техники за Емоционална Свобода).

Покана за Изложба живопис на Велислава Пежгорска, изложбата остава в пространството на галерия „Андромеда Арт“ до 18 април. Очаквайте разговора с Велислава Пежгорска.

Започваме след новините в 7.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Политика, екология, измами "Ден след ден"

Корупционна магистрала и бърза "зелена" писта за големи инвестиционни проекти с национално и регионално значение, които ще се оценяват в двойно по-кратки срокове или ще се приемат чрез мълчаливо съгласие. Целта – да се улеснят фирми от партийните обръчи в усвояването на средства от българския бюджет и от ЕС. Това е едната гледна точка към..

публикувано на 30.04.24 в 14:53

Активно и празнично във „Вход свободен“

На Велики вторник, очаквайте рубриките ни „На кино“ и „Предразсъдъци и следразсъдъци“. С Тихомира Иванова говорим за една великденска работилничка, на 4-и май в село Храбрино, както и за кампанията „Аз съм куче“, която стартира от първи май.  Румяна Киризиева, от БГ „Бъди активен“, ни разказва за резултатите от първата международна конференция..

публикувано на 30.04.24 в 09:30

Изпращаме април "Точно днес" на 30

Споделяме утрото на последния априлски ден и до 9.30 говорим за история, изборни нагласи, европейски и национални политики.  Лидия Йорданова,  управител на агенция "Екзакта ще ни представи последните социологически нагласи и резултати от проучване. Ще коментираме и политическата ситуация и продължаващата престрелка между основните политически играчи...

обновено на 29.04.24 в 17:00

"Ден след ден" на прага на "нещо ново, нещо старо"

Приблизително 6 седмици преди вота 2 в 1 в България има ли интерес към изборите за европейски парламент или поредният предсрочен вот за народни представители ще го „затъмни“ и измести? Защо са важни европейските избори за българите? Темата ще коментираме с Юлиана Николова , директор на портал „Европа“. Защо инфлацията у нас е по-висока от..

публикувано на 29.04.24 в 14:45

"Вход свободен" в началото на Страстната седмица

По принцип  понеделник никога не се възприема за хубав ден от работещите хора, но по време на Страстната седмица, послучай христовото възкресение, всички делници придобиват качеството "велик". Днес е такъв ден. Нека го приемем подобаващо и му се радваме като начало на идващия празник. Днес в предаването ще бъдем, както винаги, посветени на вашето добро..

публикувано на 29.04.24 в 09:00