Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полиция и прокуратура разследват побой над ученичка в Пловдив

Снимката е илюстративна

Пловдивската районна прокуратура се самосезира по медийни публикации и започва проверки във връзка с публикувани два  видеоклипа за побой над тийнейджърка в района на училище в Пловдив и на друго момиче в подлез в район “Тракия“.  Проверките са образувани за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

На единия клип се вижда как в двора на училище „Симон Боливар“ в кв. „Изгрев“ момиче пребива друго дете. По време на физическата саморазправа момичето скубе косата на съученичката си, а после я рита няколко пъти с крак. Децата наоколо се опитват да спрат побойничката, която наричат Мая“, а някои от тях снимат с телефони.

Наблюдаващият прокурор е дал указания да бъдат установени участниците  в сбиването –жертвата, извършителите и присъстващите, а също да бъде изяснено дали те са ученици. Ако това е така, ще бъдат изискани писмени обяснения от директорите на съответните училища за предприетите мерки във връзка със случая.

Прокуратурата е разпоредила също да бъдат поискани писмени обяснения от директора на училището, в двора на което е заснет инцидента, независимо дали участниците в него са ученици там.

Проверката е възложена на 6 РУ на МВР-Пловдив, а срокът за приключването е едномесечен. 

На другия видеоклип се вижда, че момче пребива момиче в подлез в жилищен район „Тракия“. За този побой е подадена жалба в Районната прокуратура на 6 март тази година. Дадени са били указания да бъдат разпитани жертвата и очевидците, изискани са медицински документи и др. Проверката се извършва от служители на полицията и все още не е приключила.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поклон и смирение на Оборище пред първите народни представители

Хиляди българи се включиха в националното поклонение в историческата местност "Оборище", където през април 1876 година е учредено Първото българско велико народно събрание и делегатите вземат решение да бъде обявено Априлското въстание. В тържественото си слово пред присъстващите заместник-председателят на народното събрание Росица Кирова припомни..

публикувано на 02.05.24 в 13:51

Дядо Николай боядисва яйца с деца в "Света Марина"

Над сто деца от пловдивските училища и детски градини боядисваха червени яйца в двора на митрополитския храм „Света Марина“ в Пловдив. Пловдивският митрополит Николай поздрави малките си гости, разказа им библейската история защо на Велики четвъртък се боядисват яйцата в червено, а след това боядиса първото червено яйце и с него помаза всяко едно..

обновено на 02.05.24 в 13:46

Да помогнем на седемгодишния Ицко от Пловдив

В навечерието на най-светлите християнски празници, Доброволно формирование „Пловдив 112“ започна кампания за набиране на средства за лечение на детето на един от доброволците от формированието и отправя зов за помощ към всички хора с големи сърца. "Ицко е на седем и води своята ежедневна битка за нормален живот. Той е диагностициран с детски аутизъм,..

публикувано на 02.05.24 в 13:45

Футболен фен е с глоба и забрана за мачове за опит да внесе 41 факли на Колежа

34-годишен мъж получи забрана за посещения на спортни мероприятия и глоба от 1 000 лева  заради пиротехнически изделия за вчерашния мач между "Ботев"-Пловдив и ЦСКА на Колежа.  Още преди реванша полицаите са установили, че мъжът носи в себе си плик с 41 факли.  Оказало се, че той има и стари противообществени прояви.  Съставен му е акт за..

обновено на 02.05.24 в 12:58

Изправят пред съда рецидивист, ограбил и пребил старица

Пореден престъпник, нападал и ограбвал възрастни жени в Пловдив, отива на съд. Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 25-годишния грабител, вече извършвал и други такива нападения.  Бруталната проява е станала на 17 януари тази година докато 87-годишната жена  се прибирала към дома си. Когато навлязла в междублоковото пространство,..

публикувано на 02.05.24 в 12:58