Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Николов претърпя операция в Испания

Георги Николов
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Нападателят на Ботев (Пловдив) Георги Николов претърпя успешна операция в Барселона, Испания. Хирургическата интервенция води световноизвестният д-р Рамон Кугат, при когото подобни травми са лекували Пеп Гуардиола, Андрес Иниеста, Фернандо Торес и редица други. Българският младежки национал ще остане в каталунската столица още известно време, за да бъде следено внимателно неговото състояние. 

Георги Николов скъса кръстни връзки и менискус при нулевото равенство между Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 на 7-ми април. В онази среща нападателят напусна терена принудително още през първото полувреме. Очаква се Николов да отсъства до края на сезона, като неговите съотборници изразиха подкрепата си към своя съотборник, като излязоха на терена преди домакинството срещу Ботев (Враца) със специални тениски с номер 93 на гърдите. 

До момента през кампанията българският нападател е с впечатляващите 16 гола във всички турнири на клубно и национално ниво. С фланелката на Ботев (Пловдив) Николов се разписа 4 пъти в 8 мача.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Любослав Пенев

Любо Пенев: Аз и екипът ми оставаме в Локо

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев и неговият щаб  ще продължат да изпълняват професионалните си задължения, въпреки турбуленциите в клуба от последните дни и неясното бъдеще. Това стана ясно от официално изявление на специалиста до БТА. Членовете на Борда на директорите на "черно-белите" и спортният директор Илко Пиргов подадоха..

публикувано на 27.09.24 в 16:55

Министър Глушков откри новия спортен комплекс в Чепеларе

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на Чепеларе Боран Хаджиев откриха обновен спортен комплекс в града. Реконструкцията на оборудването е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 624 124 лв. с ДДС. „Този ​​нов комплекс е плод на съвместните усилия на ММС и общината, за да могат децата и младите хора на..

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Пловдив отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Община Пловдив за поредна година отбелязва Европейския ден на спорта в училище. Тазгодишното издание на инициативата беше открито от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов в две общински училища - ОУ „Райна Княгиня“ и СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. „Спортът е нещо, което трябва да практикувате не само днес, но всеки ден,..

публикувано на 27.09.24 в 15:27

K3 ULTRA стартира тази събота за шести път

K3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е първият ултрамаратон, чиито маршрути обхващат пограничната част на Родопите в България. Събитието се провежда в края на месец септември – най-пъстрият и живописен месец на есента. Тази година стартът ще бъде даден на 28 септември. Финалът на К3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е в най-южния и магнетичен град на страната –..

публикувано на 27.09.24 в 14:18
Тимът на България в Пловдив

Отложиха жребия за Купа "Дейвис" за октомври

Жребият за Купа „Дейвис" ще се тегли в началото на месец октомври. Тегленето трябваше да се проведе вчера, но поради технически причини бе отложено за началото на следващия месец. България се наложи над Салвадор с 3:2 победи в Пловдив и ще играе за изкачване в Световна група I. След този успех отборът ни е №43 в обновената ранглиста за Купа "Дейвис"...

публикувано на 26.09.24 в 15:12