Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха двама мъже, стреляли от движеща се кола

Двама мъже са задържани за стрелба от лек автомобил по време на движение. Сигналът за изстрели от преминаващ по пътя между Цалапица и Стамболийски автомобил е получен снощи около 20 часа.  

Полицията е спряла колата принудително на улица в града. С нея се движели двама криминално проявени мъже от района на Стара Загора. По време на движение те стреляли с газов пистолет. 

Оръжието е легално придобито от единия от мъжете и е иззето, заедно с 23 патрона. 

Двамата са отведени за едно денонощие в полицейския арест.  Образувано е досъдебно производство за грубо нарушение на обществения ред.  И двамата арестувани са привлечени като обвиняеми по бързо производство от Районна прокуратура -Пловдив. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поклон и смирение на Оборище пред първите народни представители

Хиляди българи се включиха в националното поклонение в историческата местност "Оборище", където през април 1876 година е учредено Първото българско велико народно събрание и делегатите вземат решение да бъде обявено Априлското въстание. В тържественото си слово пред присъстващите заместник-председателят на народното събрание Росица Кирова припомни..

публикувано на 02.05.24 в 13:51

Дядо Николай боядисва яйца с деца в "Света Марина"

Над сто деца от пловдивските училища и детски градини боядисваха червени яйца в двора на митрополитския храм „Света Марина“ в Пловдив. Пловдивският митрополит Николай поздрави малките си гости, а след това боядиса първото червено яйце и с него помаза всяко едно дете в двора на църквата.  На въпрос на журналисти за предстоящите избори в България,..

обновено на 02.05.24 в 13:46

Да помогнем на седемгодишния Ицко от Пловдив

В навечерието на най-светлите християнски празници, Доброволно формирование „Пловдив 112“ започна кампания за набиране на средства за лечение на детето на един от доброволците от формированието и отправя зов за помощ към всички хора с големи сърца. "Ицко е на седем и води своята ежедневна битка за нормален живот. Той е диагностициран с детски аутизъм,..

публикувано на 02.05.24 в 13:45

Футболен фен е с глоба и забрана за мачове за опит да внесе 41 факли на Колежа

34-годишен мъж получи забрана за посещения на спортни мероприятия и глоба от 1 000 лева  заради пиротехнически изделия за вчерашния мач между "Ботев"-Пловдив и ЦСКА на Колежа.  Още преди реванша полицаите са установили, че мъжът носи в себе си плик с 41 факли.  Оказало се, че той има и стари противообществени прояви.  Съставен му е акт за..

обновено на 02.05.24 в 12:58

Изправят пред съда рецидивист, ограбил и пребил старица

Пореден престъпник, нападал и ограбвал възрастни жени в Пловдив, отива на съд. Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 25-годишния грабител, вече извършвал и други такива нападения.  Бруталната проява е станала на 17 януари тази година докато 87-годишната жена  се прибирала към дома си. Когато навлязла в междублоковото пространство,..

публикувано на 02.05.24 в 12:58