Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Dreamix , която наскоро беше придобита от американската IT консултантска компания Synechron

Офисът на Dreamix в Пловдив празнува първи рожден ден

Инвестициите в образователни инициативи за ИТ общността в града продължават

Най-бързо растящата софтуерна компания у нас – Dreamix, затвърждава присъствието си в Пловдив и ще отпразнува годишнината от отварянето на офиса си в града.

Събитието ще се състои на 19 април с коктейл с начален час 16:30, а локацията е бизнес сграда Регус, Каменица парк, бул. “Източен” 59. Очаква да присъства мениджмънта на компанията, много от служителите, които работят от различни точки на страната, както и представители на медиите и обществения живот в града.

В момента екипът в града под тепетата се състои от близо 20 инженери, QA специалисти и продуктови мениджъри,, като плановете е той да расте постепенно през следващите години, съобразно бизнес приоритетите и конкретните нужди. В началото на 2024 Dreamix наброява близо 300 души и продължава с амбициозните си планове за растеж.

Според утвърдената политика на Dreamix, служителите имат богат избор от варианти за работа – от централния офис в София, от този в Пловдив, от споделено пространство за работа във Варна, както и практически от всяка точка на страната. Работата по мултинационални проекти с екипи от цял свят дават възможността всеки служител да се възползва от максимална гъвкавост за работата от разстояние. Това позволява свободните работни позиции, които се разкриват, да са отворени за кандидатстване за професионалисти от практически всички градове в България.

Голямата новина от последните дни е придобиването на българската компания. Американската IT консултантска фирма Synechron търси своя нов партньор в България и го открива в лицето на Dreamix. Така плановете за растеж стават още по-амбициозни. С комбинирата ИТ експертиза съществуващи, така и нови клиенти ще могат да постигнат своите цели за оптимално дигитализирани оперативни платформи и персонализирани бизнес решения в още повече сектори и в по-сериозен мащаб.

“Много се вълнуваме, че се присъединяваме към глобалния екип на Синехрон, тъй като той е оценен в световен мащаб и е завоювал сериозно доверие сред клиентите си,” споделя CEO на Dreamix Стоян Митов.

Още от своето основаване българската компания се гордее с позитивната работна култура и със средата, която дава възможност на всеки човек да се развива максимално спрямо способностите и интересите си - мечтаното място за работа, както и с изключително високия за сектора процент на задържане на служителите си - 95%.

Като допълнение, финансовият растеж на Dreamix е впечатляващ - близо 40% на годишна база, а тази година попадна в класацията на Financial Times за 1000 най-бързо развиващи се бизнеси в Европа.

Защо Пловдив?

Освен с красотата, културното наследство и прекрасното време, градът под тепетата привлича Дриймикс и с предприемаческия си дух и изобилието от таланти в ИТ сферата.

Дриймикс се гордее с многогодишното партньорство с Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” - както чрез финансови и материални дарения, така и с огромен ентусиазъм организира академия за студенти. В зависимост от необходимостта в отделните проекти, успешно преминалите стават служители на компанията. Повече информация за Dreamix и кариерните възможности могат да бъдат открити на https://dreamix.eu/careers/ .

За Дриймикс ООД 

Dreamix е основана през 2006 от приятели и състуденти от ФМИ на СУ “Св. Климент Охридски”. Започвайки като компания в сферата на писането на софтуер, днес тя предлага разширено портфолио от услуги - от създаването на приложение през тестването на продукти до продуктов мениджмънт. Постепенно успява да се разрастне до близо 300 души и работи и с клиенти от различните сектори - глобални лидери в авиация, логистика, финанси, производства и медии - всички те, убедени в предимствата на технологиите, и водени от необходимостта от тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Бързата забрана на хазартната реклама е много съмнителна

Трудности бяха предварително предречени за значителна част от медиите, които разчитат на приходи от рекламите на хазарт. С изключително бързо проведена процедура парламентът въведе забрана за такива реклами, въпреки че очакванията бяха крайното решение да се вземе след изборите. Сега се случва се сякаш другата крайност – всяка..

обновено на 02.05.24 в 16:06

Необходима е промяна в детското здравепазване

Първоначалното правителствено разрешение частен инвеститор да построи детска болница бе спряно след негативната реакция на почти всички основни политически играчи. Най-активно се противопоставиха от Обществения съвет за създаване на национална детска болница. За трудното намиране на баланс между обществен и бизнес интерес в здравеопазването е..

публикувано на 02.05.24 в 15:51

Преподавател от ПУ подарява книга за маркетинга

" Стратегически аспекти на маркетинга " е новата книга на пловдивския преподавател по пиар, маркетинг и комуникационна политика д-р Любомир Стойчев . Монографията е вече рецензирана и издадена. Фокусът в нея е върху условията, при които действително стратегическият маркетинг съществува в България, като са изследвани големите предприятия от..

обновено на 02.05.24 в 12:23

Радикализираното говорене между партиите ще расте

В програма "Точно днес" разговаряме с политолога и експерт по изборни системи  Даниел Стефанов , който прогнозира кампанията, която се открива от 9 май за изборите 2 в 1, говорим още за надпреварата на партиите и за технологията на този вот, където бюлетините пак ще са опция за гласуване, наред с машините.  Даниел Стефанов каза по повод, че..

обновено на 02.05.24 в 12:23

Априлската епопея показва политическа далновидност

България отбелязва 148 години от Априлското въстание. За Оборище е интервюто с историка доц. д-р Тодор Радев от ПУ, защо и днес сме длъжници на I Велико Народно събрание от 1876 г. Днес в местността започва всенародното поклонение пред подвига на Бенковски и представителите от цяла България. "Събранието в Оборище се възприема като..

публикувано на 02.05.24 в 10:50