Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цинга Манга Фънк гостуват в Пловдив


Барабанистът Кирил Добрев е една от емблематичните фигури в етно-група Булгара. От 20 години се занимава с композиране и саунд дизайн за различни филмови, театрални и музикални проекти. През 2003 печели Аскеер за авторска музика към театралния спектакъл “Дивите”. Съавтор е с Влади Михайлов на музиката към българското предложение за Оскар “Кецове”, отличена с наградата на Филмовата академия за оригинален саундтрак. С електронния си проект Fake подгрява Prodigy на първия им концерт в България, а с Булгара свири и с Ал ди Меола, Били Кобъм, Хюмън Тъч, Дейвид Гарфилд, Милчо Левиев. Член е на Европейската филмова академия. Основател е и двигател на фюжън формацията "Цинга манга фънк"(CMF).
 Днес, в качеството му на  бенд- лидер на фюжън формацията "CMF" с  Кирил Добрев разчопляме нишката на музикалното и стилово номадство на обичаната група в очакване на съботния им гастрол в Пловдив.
-Бързам веднага да съобщя на всички, които не занаят щастливата новина, че "Цинга Манга Фънк" ще гостуват на 27 април в Пловдив във Bee-bop Сafe!
-Точно така! Утре между 21- 21.30 ще започне нашият концерт. Много се радвам, че сме пред тази супер- готина публика и надявам се, всичко ще бъде перфектно!
-Няма как да бъде другояче, след като имаме най- добрата публика в света и една от най- световните групи!
-Ами, вие сте възпитан град, град с традиции, така че няма как публиката да не е от тоя сой! Вашият джинс е изобщо пропит с култура и няма как да е друго...
-Какво ново ще представи CMF на пловдивската публика?
-Част от концерта е промоцията на новия клип и новата песен, на която автор на текста и аранжимента е Ангел Демирев. Песента се казва "So Te Kerav, Baby?", което, преведено на български значи "Какво да правя, бейби?".Толкова съм луд по теб, че не знам какво да правя. Парчето е много енергично, много жизнено, със летен привкус! Решихме точно в този период от време да го представим, заснехме му клип и утре ще го покажем на публиката в Пловдив...

Чуйте интервюто в звуковия файл!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изключителен интерес към експозициите на ГХГ-Пловдив

Повече от 2100 посетители са разгледали изложбите в Градска художествена галерия в Пловдив по време на Европейската нощ на музеите. Постоянните експозиции и временните изложби са видени тази нощ от пловдивчани и гости на града – поотделно и семейно с децата им, за да ги срещат с българското изобразително изкуство.  Над 1200 души са посетили..

обновено на 19.05.24 в 17:32

„Алтер его” – Орфей и сатирична лира

За фестивала на поезията „Орфей – 2024“ ще говорим в „Алтер его“ тази събота. Наградените поети вече са оповестени, но ще направим това и при нас – като повод да поговорим с организатора на седемте издания Антон Баев.  Ще разменим думи и с носителката на големия приз за поезия Мирела Иванова, както и с две от отличените поетеси в две..

обновено на 18.05.24 в 10:18

В "Срещите" - как литературата вижда Пловдив

В навечерието на големия ден 24 май с Емилия Каменова си припомняме знаковите имена, които Пловдив създава в българската литература.  Поглеждаме как литературата вижда Пловдив. Достолепен, могъщ... ..  Но защо тогава е живо това наблюдение: "Изкатерили сме се на раменете на великани, а днес приличаме на джуджета". Слушайте "Срещите" в събота..

обновено на 18.05.24 в 09:01

Здравка Андреева издаде "С музика и Дади по света - Африка"

Чаровна дама, влюбена в музиката и в пътешествията и любим учител на много ученици е Здравка Андреева. За нея кризите отварят нови възможности, а пътешествията – нови срещи и познания. Тя е дългогодишен преподавател по акордеон в Музикалното училище „Добрин Петков“, а след като напуска създава музикалната работилничка „Дади“, в която вече 10..

публикувано на 17.05.24 в 17:18

Антоанета Караиванова- Павлова с нова стихосбирка

Антоанета Караиванова-Павлова е родена, живее и твори в Пловдив. Пише поезия и проза. Има публикации в местния и регионален печат, в национални и интернационални сборници и алманаси. Отличавана е в национални конкурси. По нейни стихове са създадени песни, както и химна на Медицински университет – Пловдив /2020/. Член е на Съюза на учените в България..

публикувано на 17.05.24 в 16:10