Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последен ден за данъчните декларации

| обновено на 30.04.24 в 14:44

Днес изтича крайният срок за подаване на данъчна декларация и плащанията по нея.  

Данни за доходите си подават всички, които са се възползвали от данъчното облекчение за родители, имат хонорари или доходи от наем, както и други дейности. 

Ако срокът се пропусне има санкции – те са различни и могат да бъдат само предупреждение, но за  дължимия данък тече  лихва за просрочие, припомнят данъчните експерти. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Обсъждат мерки срещу домашното насилие

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще открие в заседателната зала на общината междуинституционална среща, посветена на координацията на работата за защита на хора, пострадали от домашно насилие и живеещи под прага на бедността.  Организатор на кръглата маса е Адвокатска колегия – Пловдив. На срещата ще присъстват представители на държавни и..

публикувано на 21.05.24 в 07:49

Почитаме Св. Св. Константин и Елена

Днес православната църква почита паметта на светите Константин и Елена. Те са свързани с началото на възхода на християнството в Римската империя и намирането на Кръста, на който е бил разпнат Христос.  Историята помни римския император Константин Първи като Велики, а Църквата го възпява като "апостол между царете". Възпитан в езичество, след едно..

публикувано на 21.05.24 в 07:45

Пазарджик празнува

Денят на светите равноапостоли Константин и Елена 21 май е Празник на Пазарджик. Той се отбелязва за 38-и път в новата история на града.  Началото ще бъде дадено в 8 часа с тържествена литургия в едноименната църква „Св. Св. Константин и Елена“. След това ще се проведе традиционното литийно шествие от храма през бул. „Георги Бенковски“ и ул. „Хан..

публикувано на 21.05.24 в 07:41

Втори път удължават проекта "Грижа в дома" в Асеновград

С още три месеца се удължава срокът на проекта „Грижа в дома в община Асеновград“, след като кметът Христо Грудев сключи ново допълнително споразумение към административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Управляващия орган на Програма “Развитие на човешките ресурси“. С отпуснатите близо 405 000 лева проектът ще..

публикувано на 20.05.24 в 16:48

ОбС на Пазарджик награди изявени общественици за празника на града

Общинският съвет в Пазарджик проведе днес тържествена сесия, посветена на 21 май – Празника на града и Ден на на светите равноапостоли Константин и Елена. В дневния ред на заседанието бяха включени само две точки – приветствия по случай 21 май – Празник на Пазарджик и  удостояване със звание „Почетен гражданин на град Пазарджик и Общината”..

публикувано на 20.05.24 в 14:54