Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драконовски мерки за сигурност за мача на Ботев

Полицията в Пловдив предприема засилени мерки за сигурност на футболната среща между Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София. Очакваният със засилен интерес двубой ще се играе на  1 май от 18:45 часа на стадион "Христо Ботев". 

В охраната на мача са ангажирани служители от областната дирекция, СДВР и Дирекция „Жандармерия“. Осигурено е засилено присъствие на патрулиращи екипи в зоната на стадиона и в целия град за незабавна реакция при сигнал за противообществени прояви.  

С оглед очакването за пристигането на  около 1500  фенове на ЦСКА е създадена организация за съпровод и паркинг за автомобилите им: сборен пункт – паркинг на разклона за село Войводиново; маршрут – път II-56 – бул. „Цариградско шосе“ – кръгово кръстовище на „Скобелева майка“ – ул. „Ягодовско шосе“ – ул. „Цар Симеон“ – ул. „Недялка Шилева“ – бул. „Освобождение“ – ул. „Димитър Ризов“, като на ул. „Димитър Ризов“ ще бъде обособен паркинг за превозните им средства.

Гостуващите фенове ще се придвижват към стадион „Христо Ботев“ по ул. „Лев Толстой“ и ул. „Богомил“, където ще заемат местата си в трибуната, предназначена за отбора гост. 

На изградените контролно-пропускателни пунктове пред стадиона ще се извършват щателни проверки на всички посетители. Няма да се допускат  посетители без документи, пияни или дрогирани, с наложени забрани за посещение на мачове, както и малолетни без придружител.  Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери и дрон, а в случаите на констатирани противообществени прояви (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Съгласно заповеди на кмета на Община Пловдив в деня на срещата за времето от 16:00 до 22:00 часа се забранява продажбата на алкохол на територията на спортната зона. При необходимост за същия период ще се спира и движението на моторните превозни средства в района на стадион „Христо Ботев“ в следните отсечки:

- бул. „Източен“ – от кръстовището с бул.“Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул.“Санкт Петербург“;
- ул. „Богомил“ – от кръстовището с бул.“Източен“, до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;
- ул. „Варшава“ – от кръстовището с ул.“Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“;
- ул. „Димитър Ризов“ и продължение ул.“Цветан Лазаров“ – от кръговото кръстовище с бул.“Освобождение“, до кръговото кръстовище с ул. „Лев Толстой“. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Почитаме Св. Св. Константин и Елена

Днес православната църква почита паметта на светите Константин и Елена. Те са свързани с началото на възхода на християнството в Римската империя и намирането на Кръста, на който е бил разпнат Христос.  Историята помни римския император Константин Първи като Велики, а Църквата го възпява като "апостол между царете". Възпитан в езичество, след едно..

обновено на 21.05.24 в 07:55

Пазарджик празнува

Денят на светите равноапостоли Константин и Елена 21 май е Празник на Пазарджик. Той се отбелязва за 38-и път в новата история на града.  Началото ще бъде дадено в 8 часа с тържествена литургия в едноименната църква „Св. Св. Константин и Елена“. След това ще се проведе традиционното литийно шествие от храма през бул. „Георги Бенковски“ и ул. „Хан..

обновено на 21.05.24 в 07:55

Обсъждат мерки срещу домашното насилие

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще открие в заседателната зала на общината междуинституционална среща, посветена на координацията на работата за защита на хора, пострадали от домашно насилие и живеещи под прага на бедността.  Организатор на кръглата маса е Адвокатска колегия – Пловдив. На срещата ще присъстват представители на държавни и..

обновено на 21.05.24 в 07:55

УХТ присъжда почетно звание на испанския посланик

В Университета по хранителни технологии ще се проведе официалната церемония по връчване на званието "Доктор хонорис кауза" на Алехандро Поланко Мата, посланик на Испания у нас.  Гости ще бъдат представители на дипломатическия корпус, на държавната и местната власт.

публикувано на 21.05.24 в 07:55

Втори път удължават проекта "Грижа в дома" в Асеновград

С още три месеца се удължава срокът на проекта „Грижа в дома в община Асеновград“, след като кметът Христо Грудев сключи ново допълнително споразумение към административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Управляващия орган на Програма “Развитие на човешките ресурси“. С отпуснатите близо 405 000 лева проектът ще..

публикувано на 20.05.24 в 16:48