Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Картинг надпревара на писта “Лаута" в памет на Аертон Сена

 Благотворително състезание по картинг, бе организирано в памет на легендата във Формула 1 Аертон Сена. Надпреварата се проведе на писта “Лаута" в Пловдив. 15-годишният Николов, който е лидер в генералното класиране на летния SWS шампионат на България при мъжете, се включи в благотворителната кампания за четвърта поредна година.

Всички набрани средства от инициативата ще бъдат предоставени на семейството на малкия Виктор Костадинов. Той се нуждае от постоянна рехабилитация в Истанбул, защото страда от вътрешна хидроцефалия и детска церебрална парализа.

В благотворителното състезание участие взеха над 20 пилоти от Пловдив и региона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

MOVE WEEK 2024 предстои в края на май

В периода 27 май - 2 юни в Пловдив и на територията на цялата страна ще се проведе 13-о издание на Европейската седмица на движението и спорта, разпознаваемо като MOVE Wеек. Активната седмица е ежегодно събитие и част от кампанията NowWeMOVE, която има цел да промотира ползите от физическата активност и да повиши информираността относно опасностите,..

публикувано на 17.05.24 в 13:43

Шествие с Купата от стадион "Христо Ботев" до общината

Пред многохилядна публика тимът на футболен клуб „Ботев“ показа четвъртата Купа на България от балкона на Община Пловдив. Точно в 19,12 часа – годината на създаване на отбора, многобройните привърженици, събрани на площад „Стефан Стамболов“ аплодираха бурно традиционното вдигане на трофея от победителите. Пищна заря, на моменти заглушавана..

обновено на 16.05.24 в 22:22

Габриела Петрова спечели тройния скок на "Самарско знаме"

Габриела Петрова постигна най-добрия си резултат в тройния скок на открито от 3 години насам. Лекоатлетката на Локомотив  (Пловдив) победи на турнира "Самарско знаме" с 14.19 м, въпреки студеното време в Стара Загора. Възпитаничката на Атанас Атанасов регистрира четири успешни опита, всички над 14 м. Това бе своеобразно завръщане за Петрова, която е..

публикувано на 16.05.24 в 18:10

Съперниците на Ботев (Пд) за старта в Европа

Ботев Пловдив придоби право да участва във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа, след като взе Sesame Купа на България. „Канарчетата“ ще стартират от първи предварителен кръг още на 11 юли заедно с Лудогорец, който в същия момент ще започва участието си в Шампионската лига. Пловдивчани на практика ще имат право и на една грешка, тъй..

публикувано на 16.05.24 в 18:03

Дисциплинарната комисия със сериозна глоба за ПФК Ботев

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа сурово Ботев Пловдив след финала на SESAME Купа на България, който „жълто-черните“ спечелиха с 3:2 срещу Лудогорец. „Канарчетата“ бяха глобени с общо 9800 лв. за различни провинения на финала, като бяха задължени да възстановят щетите на Националния стадион „Васил Левски“, където се игра мача...

публикувано на 16.05.24 в 17:59