Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязват Деня на победата с поклонение на паметника Альоша

| обновено на 09.05.24 в 06:54

Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и дипломати от посолството ще участват в тържествено честване с поклонение на паметника Альоша. 

Поводът е 79-та годишнина от Победата над хитлеризма. Организатор на честването е Почетното консулство на Руската федерация в Пловдив. 

На мемориала ще бъдат положени венци и цветя, а след церемонията ще има концерт на вокална формация „Грамофон“.

Преди това ще се отслужи панихида и ще бъдат поднесени венци и цветя на Руското гробище в Централния траурен парк.



По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Над 4700 зрелостници от Пловдив и областта се явяват на втората матура

Днес 4725 зрелостници от Пловдив и областта ще се явят на втората задължителна матура на предмет, който са избрали. 2133 са дванадесетокласниците, които ще държат изпити по профилирана подготовка днес. Най-много са желаещите за английски език – 1251. На следващо място е философия – 117,  по 107 са на биология и предприемачество. 90..

обновено на 20.05.24 в 07:23

В част от ВУЗ-овете днес няма да има учебни занятия в знак на протест

АМТИИ, Университетът по хранителни технологии и Аграрният университет се присъединяват към справедливото недоволство на висшите училища, които днес няма да отворят врати за учебни занятия в знак на протест срещу намаленото финансиране на българското висше образование, съобщиха от учебното заведение. В деня без учебен процес администрацията и..

публикувано на 20.05.24 в 07:23

Набират дарения за православен храм в с. Марино поле

В карловското село Марино поле днес беше положен основен камък за изграждането на православен храм.  Храмът ще носи името на „Свети пророк Даниил“ – един от четиримата големи библейски пророци от Стария Завет, чиято памет църквата почита на  17 декември. В тържествената церемония се включиха Знеполският епископ Арсений, първи викарий на..

обновено на 20.05.24 в 06:39

Затварят кръстовище в район "Южен" поради ремонт

Заради проект на ВиК затварят кръстовище в „Южен“ за около 10 дни. Кръстовището между улиците „Димитър Талев“ и „Петър Стоев“ се предвижда да бъде затворено за моторни превозни средства от 20 до 31  май.  Това ще стане, ако в понеделник сутринта са поставени всички необходими пътни знаци и указателни табели съгласно утвърдения проект за..

публикувано на 20.05.24 в 06:38

Епископ Арсений с най-голям шанс да стане нов Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений и Мелнишкият епископ Герасим бяха избрани за кандидати  за Сливенски митрополит на епархийския избор, който се проведе днес в Сливенската митрополия.  Знеполският епископ Арсений , викарий на Пловдивския митрополит Николай,  събра 26 гласа от общо 42 на първия тур на епархийското гласуване. В това гласуване..

обновено на 20.05.24 в 06:25