Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бистришките баби гостуват на "Дефиле Вино и гурме"

| обновено на 11.05.24 в 14:09

И днес продължава фестивалът „Дефиле Вино и гурме“ в Пловдив. 

Освен дегустациите в Стария град, по обед ще се проведе играта „Винословица“ в индивидуален и отборен формат.

Хитовата за феста формация „Бистришките баби“ ще изнесат концерт от 15 ч. в къща „Иван Черноземски“.

На различните места за дегустации в Стария град ще пеят момичета от Девическата хорова формация „Евмолпея“


По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слънчево и горещо, но отново се очакват обилни валежи

Днес ще преобладава слънчево време, но въздушната маса ще е силно неустойчива. В много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.  Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в централната част на страната, където ще има условия за значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще се..

публикувано на 04.06.24 в 07:34

Животновъди протестират, искат достъп до планинските пасища

Животновъди излизат на протест – днес опъват палатки на Подбалканския път, а от утре ще блокират пътната артерия за по час дневно.  Причината за недоволството им е, че през последните 25 години непрекъснато  се ограничава възможността им да извеждат животните си на паша в Балкана.  Проблемът с ограничената паша засяга цяла Централна България,..

обновено на 04.06.24 в 07:16

Обществено обсъждане за сградата на Младежкия дом в Пазарджик

Обществено обсъждане за възстановяване на фасадата на Младежкия дом в Пазарджик ще се проведе днес в града.  То е част от изпълнението на предписанието на Министерството на културата за премахване на нанесената преди две години боя и почистването на сградата. По време на обсъждането се очаква да се представят детайлни планове за възстановяване на..

обновено на 04.06.24 в 07:16

Откриха най-новата улица в Пловдив - "Георги Странски"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и районният кмет на „Източен“ Емил Русинов откриха най-новата улица „Георги Странски“. Тя е на стойност 2, 4 милиона лева, като средствата бяха осигурени от общинския бюджет. Новата улица е дълга 440 метра, като е подменена цялата подземна комуникация. Положени са над 5000 кв. метра асфалт, близо 2000..

обновено на 04.06.24 в 07:15

Два екипа пожарникари гасиха пожар на тераса в "Северен"

Пожар възникна на  терасата на последния четвърти етаж на жилищна кооперация на бул. "Цар Борис Трети Обединител" 27.  Няма обгазени хора, изгоряла е терасата и част от дограмата на апартамента, съобщиха от Пожарната в Пловдив.  П ричините за пожара се изясняват, но се предполага, че от включен котлон в близост са се запалили боклуци. На..

публикувано на 03.06.24 в 15:11