Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетен концерт "През чудния месец май"


Традиционният пролетен концерт "През чудния месец  май" ще даде Сдружение "Изкуствоо във времето". Тази вечер, във фоайе Изкуствотека на НБ "Иван Вазов", от 19ч. ще звучат произведения от Йохан Себастиан Бах, Волфганг Амадеус Моцарт, Жорж Бизе, Джакомо Пучини, Фриц Крайслер, Франк Бридж, Мелани Бони, Петър Христосков, Парашкев Хаджиев и Петър Льондев.

 В четвъртия творчески сезон Сдружение "Изкуство във времето" добавя нови имена към своя афиш - Йордан Вичев (виолончело), Нина Сталева (флейта) както и младите музиканти Ивелина Рашкова (сопрано), Теодора Христева (цигулка) и учениците от НУМТИ "Добрин Петков - Калина Борисова, от класа по цигулка на Евгения Ночева и Теодора Василева от класа по цигулка на Павел Генов.

Още за програмата и участниците чуйте в разговора  с д-р Злателина Колароова - председател на Сдружение  "Изкуство във времето", в прикаченото аудио.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поетът Йордан Велчев с "Орфеев венец"

Поетът Йордан Велчев е носител на „Орфеев венец“ за високи постижения в съвременната поезия, а наградата „Златна четка“ бе връчена на художниците Сотир и Пенко Гелеви.   На официална церемония снощи бе открит фестивалът „Пловдив чете“. В конферентна зала  на НБ „Иван Вазов“ днес Издателска къща „Коала прес“ представя „Живот като на кино“ на..

публикувано на 10.06.24 в 06:44

Открива се литературният фестивал "Пловдив чете"

Тази вечер от 20 часа на Лятно кино „Орфей“ е официалното откриване на литературния фестивал „Пловдив чете“. По традиция ще бъдат връчени наградите „Орфеев венец“ за особен принос в съвременната българска поезия и „Златна четка“ за най-добро художествено оформление на книга.  Домакин е издателство „Жанет 45“. Съорганизатори са Министерството на..

публикувано на 09.06.24 в 09:48

В "Срещите" - за креативността и успеха

По книгата на д-ра по психология Магдалена Герева "Воля за креативност" тази събота в "Срещите" си говорим за креативността, защото тя - креативността и творчеството движат живота. И още - защо е изключително потребно да стимулираме и развиваме креактивноста у себе си, ако искаме да сме успешни. "Срещите" започват след новините в 9 часа.

обновено на 08.06.24 в 08:59

Александър Секулов е носителят на наградата "Христо Г. Данов"

На тържествена церемония в Дановата къща в Пловдив бяха раздадени националните награди "Христо Г.Данов" за принос в българската книжовна култура. В присъствието на служебния министър на културата маестро Найден Тодоров, кмета на Пловдив Костадин Димитров, изявени творци, интелектуалци и граждани, наградите бяха присъдени в осем категории. Водещ на..

обновено на 07.06.24 в 21:10

Връчват националните награди “Христо Г. Данов” в Пловдив

В Пловдив ще бъдат раздадени националните награди „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура. Тържествената церемония е от 17 часа в двора на къщата -музей на “Христо Г. Данов” в Стария град.  Водещ ще е доц. Младен Влашки – литературен критик и преподавател по антична и западноевропейска литература в ПУ “Паисий Хиендарски”. За..

обновено на 07.06.24 в 17:28