Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличават с почетни значки на Пловдив учители и млади таланти

С почетни значки на Пловдив бяха удостоени 15 директори и учители от пловдивските детски градини и училища, а с грамота и парични награди – 21 млади учители.  Поводът е 24 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

Съветниците гласуваха паричните награди и за носителите на почетни значки, и за младите учители да бъдат в размер на 400 лв. 

Единодушно бе прието и предложението, внесено от 37 общински съветници от различни политически групи, за удостояване на 14 млади пловдивчани-творци, спечелили национални и международни конкурси, с почетна значка на Пловдив. 

Сред тях са солистката на Държавна опера - Пловдив Юлия Йорданова, известна с групата „Керана и космонавтите“, диригентът и председател на Пловдивското певческо дружество "Ангел Букорещлиев" Илиян Тиганев и др. 

Почетна значка на Пловдив получават  още и учениците на Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" – Виктор Костов, Аглея Канева и Александър Вичев, възпитаниците на НГХ "Цанко Лавренов"  Радо Игнатов и Диана Матова, както и Белослава Ангелова, актриса и певица, ученичка в СУ „П. Яворов“. 

Най-малката носителка на почетна значка е осемгодишната Валентина Ванева от Арт Войс център, която победи в „Като две капки вода“ и е носител на многобройни награди от национални и регионални конкурси.

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Проверяват за хранително натравяне или ентеровирус в ДГ "Радост"

Областната дирекция по безопасност на храните и РЗИ Пловдив  извършват проверка по сигнал за натровени деца от първа група на детска градина "Радост". Част от децата, от една единствена група в градината, са проявили признаци на неразположение. Първоначално две са повърнали след следобедния сън, а впоследствие се оказало с подобни симптоми са още..

публикувано на 31.05.24 в 18:38

Очаквам справедлива, но тежка присъда, заяви Дебора в съда

В Районния съд в Пловдив започна по същество делото срещу Георги Георгиев,  обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора. След няколко неуспешни опита, днес то най-сетне стартира по общия ред, с призовани близо 40 свидетели и вещи лица. Заради това са насрочени заседания и в още три дни през идната седмица.  Делото..

обновено на 31.05.24 в 16:39

Нова апаратура е доставена на болницата в Смолян

Нова медицинска апаратура на стойност над 187 хил. лева е закупена от МБАЛ – Смолян, Доставката на новото оборудване е финансирано  с близо 110 хил. лв., осигурени от Министерството на здравеопазването и над 77 хил. лв. собствени средства на болничното заведение. Закупени са хематологична система с 5-диференциално броене за нуждите на..

публикувано на 31.05.24 в 15:51

Потвърдиха 4 годишната присъда на полицая, убил Моника от Братаница

Пловдивският Апелативен съд потвърди присъдата от 4 години затвор за бившия полицай  Владимир Панайотов, който който преди три години - на 19 юли 2021, уби на пешеходна пътека в село Братаница  8-годишната Моника.   Трагичният инцидент се случи, след като полицаят е шофирал с превишена скорост служебната кола „Шкода“, собственост на Пазарджишката..

публикувано на 31.05.24 в 15:40

Пуснаха от ареста учителката, следствието в ДГ "Фантазия" продължава

Учителката от детска градина „Фантазия“ във Велинград, която вчера бе задържана за 24 часа, е освободена от ареста. Тя бе арестувана, след като в социалните мрежи бяха публикувани видеоматериали, на които се вижда как възпитателят удря и дърпа за косите дете.  По случая е образувано досъдебно производство., но към момента няма повдигнато..

обновено на 31.05.24 в 14:19