Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Куртев се завръща в галерия "Савов" с нова изложба

Художникът Веселин Куртев открива изложба рисунки в галерия „Савов“ от 18:30 ч. Тя носи името „Завръщане“ и се състои от 25 изчистени и концентрирани картини. Те разделени в три цикъла. Един от циклите е повлиян от албума на музиканта Теодосий Спасов „Рибите се молят за дъжд“. Рисунките са рисувани през последните 2 години. 

Изложбата „Завръщане“ ще остане 3 седмици в галерия „Савов“.

Веселин Куртев е завършил Художествената гимназия в Казанлък и специалност живопис във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет. От 1989 ди 2002 г. е работил в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. Преди повече от 20 години заминава за САЩ и отваря собствена галерия в щата Ню Джърси.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва седмица на занаятите в Етнографския музей

В Пловдивския етнографски музей започва ХVІ-то издание на Седмицата на традиционните занаяти. Тази година акцентът е върху древния и красив занаят плъстене.  Всеки ден майстори-плъстари ще демонстрират своите умения, ще обучават малки и големи и ще предлагат своите ръчно изработени изделия. В 18 часа довечера в музея ще бъде открита и..

обновено на 24.06.24 в 12:22

Преге - предаване за света на книгите, 22 - 28 юни

В предаването за книги на Радио Пловдив на 22.06.2024  бяха представени следните заглавия Рубрика „Напълно непознати“ Франц Кафка. Завръщане у дома. Избрани разкази и фрагменти. 322 стр., тв. к., ок. 5А, Кръг, 2024. Марио Варгас Льоса. Лудориите на лошото момиче. 368 стр., ок. 5А, Колибри, 2024. Исабел Каняс. Хасиендата...

публикувано на 24.06.24 в 10:45

"Слънчови невести" в Асеновград на Еньовден

Повече от 300 момичета на възраст от 3 до 12 години, облечени в булчински рокли, изпълниха градския парк в Асеновград. Те участваха в единствения по рода си обичай "Калиница". Традиционно празникът се провежда на Еньовден, рождението на Свети Йоан Кръстител, а поверието гласи, че участничките ще имат "леко венчило". Празникът започна рано сутринта в..

публикувано на 24.06.24 в 10:16

„Алтер его” - памет за доц. Владимир Янев

Преди дни ни напусна знакова личност за Литературен Пловдив – доц. Владимир Янев. Това е преподавателят в ПУ „Паисий Хилендарски“, който пръв ми подаде ръка в Пловдивския университет, окуражи ме да се занимавам сериозно с поезия и сатира. Буден, рефлексивен, вдъхновяващ, отрезвяващ и харизматичен... Твърдеше, че свири втора цигулка, но..

обновено на 22.06.24 в 14:07

В "Срещи" разговор за пребогатата на легенди наша история

Тази в предаването "Срещи" водещата Людмила Сугарева разговаря с автора на книгата "Легенди и истини в българската история" Росен Тахов. Темата е българската история, пребогатата на легенди наша история....  Слушайте малко след новините в 9 часа - любопитно е...

обновено на 22.06.24 в 09:21