Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец с рутинна победа над Локомотив

| обновено на 23.05.24 в 10:20

Лудогорец победи с убедителното 3:0 Локомотив Пловдив в двубой от 34-ия кръг на efbet Лига. Разградчани вкараха два бързи гола чрез Руан Круз, а в 32-рата минута Квадво Дуа добави един гол. 

Преди началото на двубоя футболистите на Локомотив Пловдив направиха шпалир за разградчани. 

Макар двубоят да имаше празничен характер, Лудогорец изглеждаше, че приема доста сериозно задачата си в сряда вечер. "Орлите" искаха да се реваншират на своите привърженици, след като в предходния кръг бяха паднали тежко при визитата си на Черно море с 0:4.

 След края на мача футболистите и техния треньор Георги Дерменджиев бяха наградени с шампионската купа за сезон 2023/2024.

Георги Иванов връчи за първи път шампионската титла на българския първенец днес. Избраният през март на поста президент на Българския футболен съюз (БФС) бивш централен нападател връчи купата на капитана на Лудогорец Антон Недялков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Държавното първенство по борба в зала "Колодрума"

170 състезатели от 35 клуба мерят сили в момента на държавния личен-отборен шампионат по борба свободен стил при мъжете. Схватките стартираха преди обед в зала "Колодрума" в Пловдив. На тепиха ще излязат и много от националите ни - Георги Вангелов (61), Микяй Наим (65), Мирослав Киров и Михаил Георгиев (74), Ахмед Магамаев (92), Георги Иванов (125). В..

публикувано на 15.06.24 в 18:04

Ботев Стефан Смъркалев на елитния немски Вердер

Ботев Пловдив е постигнал споразумение с германския елитен Вердер Бремен за трансфера на вратаря Стефан Смъркалев. Младият страж ще пътува в понеделник за Германия, за да премине задължителни медицински прегледи, след което официално ще премине във Вердер. Стефан Смъркалев е юноша на Ботев Пловдив, като има 24 мача за „жълто-черните“, два от които в..

публикувано на 15.06.24 в 17:59

„Алтер его” - нов дуел между Петър Краевски и Краю Петровски

В чест на „Пловдив чете“ в „Алтер его“ възобновяваме поетичните дуели между лиричното его и сатиричното алтер его в душата на водещия. Иначе казано, изкушеният от поезията Петър Краевски ще влезе в остър сблъсък с хумористичната си хипостаза Краю Петровски. До момента са проведени над 20 поетични сблъсъка и резултатът е равен. В събота ще се..

обновено на 15.06.24 в 16:10

Най-силният българин не успя да подобри рекорда си

Най-силният българин Мариян Димитров направи опит да постави нов рекорд. Той пробва да изтегли със собствени сили три закачени локомотива с общо тегло 250 тона.  Най-силният българин ще направи опит за нов рекорд Димитров не успя, но няма да се откаже. Веднага след опита най-силният българин заяви:  "Очаквах малко повече. Макар че си..

публикувано на 15.06.24 в 13:48

Велинград е домакин на „Спорт за всички“

На открита сцена на площад „Николай Гяуров“ от 11.00 ч. ще се проведат тренировки по табата, високо интензивни интервални тренировки, пилатес и йога. Предвидени са и забавни активности, и игри с много награди. Турнирът е подкрепен от Министерството на младежта и спорта, община Велинград, Българската федерация „Спорт за всички” и Местната..

публикувано на 15.06.24 в 08:29