Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец с рутинна победа над Локомотив

| обновено на 23.05.24 в 10:20

Лудогорец победи с убедителното 3:0 Локомотив Пловдив в двубой от 34-ия кръг на efbet Лига. Разградчани вкараха два бързи гола чрез Руан Круз, а в 32-рата минута Квадво Дуа добави един гол. 

Преди началото на двубоя футболистите на Локомотив Пловдив направиха шпалир за разградчани. 

Макар двубоят да имаше празничен характер, Лудогорец изглеждаше, че приема доста сериозно задачата си в сряда вечер. "Орлите" искаха да се реваншират на своите привърженици, след като в предходния кръг бяха паднали тежко при визитата си на Черно море с 0:4.

 След края на мача футболистите и техния треньор Георги Дерменджиев бяха наградени с шампионската купа за сезон 2023/2024.

Георги Иванов връчи за първи път шампионската титла на българския първенец днес. Избраният през март на поста президент на Българския футболен съюз (БФС) бивш централен нападател връчи купата на капитана на Лудогорец Антон Недялков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Ботев" с пето ново попълнение

22-годишният краен защитник Андрей Йорданов подписа с "Ботев" (Пловдив). За последно той игра за "Пирин" (Благоевград), а в кариерата си е бил част от "Крумовград", ЦСКА 1948, "Царско село", "Литекс" и ЦСКА. През март Йорданов получи и дебютната си повиквателна за националния отбор на България. Йорданов е петият футболист присъединил се към..

публикувано на 22.06.24 в 10:31
Красимир Чомаков

Краси Чомаков е новото лице в щаба на "Лудогорец" II

Красимир Чомаков е новото лице в треньорския щаб на "Лудогорец" II. Той ще бъде асистент на наставника Захари Сираков. Задълженията си във втория отбор Чомаков ще съчетава и с работа по развитието на таланти от различните възрастови групи в школата на тринадесеткратните шампиони. Чомаков има опит в треньорството. В периода юли, 2020 г. - март, 2021 г...

публикувано на 21.06.24 в 16:44
Петър Запрянов

Петър Запрянов носи бронзов медал от Москва 1980

Състезателят по спортна стрелба Петър Запрянов е роден на 23.03.1959 година в град Пловдив. Бронзов медалист от Олимпиадата в Москва през 1980 година в дисциплината "60 изстрела лежешком с малокалибрена пушка". През 1981 година поставя абсолютен рекорд в дисциплината си – 600 от 600 възможни точки. В продължение на 12 години е най-добрият български..

публикувано на 21.06.24 в 13:14

Носителите на купата с почетна значка на Пловдив

Футболистите и треньорът на "Ботев" (Пловдив), извели „жълто-черните“ до триумфа в турнира за Купата на България, ще бъдат удостоени с „Почетна значка на град Пловдив“. Общинският съвет в града гласува „за“ решението с пълно единодушие.  Така Душан Керкез и компания получиха още едно признание след като на 15 май спечелиха четвъртата купа на страната в..

публикувано на 21.06.24 в 09:47

Ново помагало ни учи на емоционална компетентност

Деница Велкова е семеен консултант от Пловдив. Идеята за създаването на книгата "Пътуващият театър" с подзаглавие "Едно необикновено СЕМЕЙСТВО, на едно необикновено МЯСТО", се ражда в процеса на работа ѝ, с децата и техните родители. Книгата, наречена от нея, помагало за развиване на емоционална компетентност, цели да подкрепи развиването на..

обновено на 20.06.24 в 14:27