Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има много силен интерес на туристи от Европа към България

Гоним нивата от 2019 г. и ни трябват работници в туризма

| Интервю
Румен Драганов
Снимка: БГНЕС

Как започна туристическият сезон и какви са основните предизвикателства пред бранша, разговор в програма "Точно днес" с Румен Драганов, от Института за анализи и оценки в туризма.

Драганов подчерта, че всички прогнози от бранша са за положителен летен сезон в България

"Всичко, което бе договорено през миналата година на борсите, индикациите от външните пазари сочат, че има голям интерес към България.", каза Румен Драганов. Той даде примери с туристи от Великобритания, Централна Европа и страни извън ЕС.

Експертът заяви, че се завръщат туристите от Великобритания и Германия към нашето Черно море. "Нови авиокомпании ще возят пътниците от Германия, защото имаше проблеми със седалките, които бяха нужни за всички туристи.", поясни още Драганов.

Туристите от Израел: "Факт е, че конфликтът в Газа удря върху пътуванията от този район, но не са прекратени полетите между България и Израел. Ние продължаваме да имаме посещения от Израел, и в същото време горещините, които се очакват в тази част от света, водят до това, че много хора, предимно по-възрастните ще дойдат в България."

"Отпуснатите от Министерството на туризма близо 5 милиона лева за реклама на България, бяха поети като помощ - интензивно от градовете и туроператорите по Черно море, и това доведе до нови туристи.", смята Румен Драганов. Според него България предлага световен туристически продукт и не трябва има липса на самочувствие у туроператорите, защото нямаме върнати пари за лошо обслужване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Новопостроена и вече в ремонт, ЦДГ "Каменица" ще приема деца от септември

Община Пловдив ще направи всичко възможно всички проблеми с мухлясали стени, течове, паднали лампи и др. в новопостроената детска градина „Каменица“ да  бъдат отстранени до 1 септември. Това стана ясно днес, след като родители протестираха срещу лошото състояние на новата сграда на детската градина, която беше открита през декември миналата..

публикувано на 24.06.24 в 15:50

Желязко Гагов е новият кмет на Панагюрище

Новият кмет на Панагюрище е Желязко Гагов, издигнат от Инициативен комитет, обяви Общинската изирателна комисия в Панагюрище. Гагов  води пред опонента си Никола Белишки от ГЕРБ-СДС с над 2 хиляди гласа.  За Желязко Гагов са гласували 5762 души или 28,62% от избирателите.  Така той  повтори победата си от местните избори през есента.  В първия..

обновено на 24.06.24 в 10:47
Татяна Буруджиева

Преговорите между партиите няма да са лесни

„Няма да са лесни преговорите между партиите, които ще вървят успоредно с консултациите при президента Румен Радев. Добре, че президентът свиква консултации. Можме да го приемем, че има още какво да се доизяснява с партиите по вариантите за правителство. Защото въпреки, че само две политически сили се отзоваха на поканата за разговори при ГЕРБ,..

публикувано на 24.06.24 в 10:33

86 зрелостници получават сертификати за работа в ТИЗ

159 ученици от Пловдив преминаха обучение по проект "Включване на индустрията в учебния процес на професионалните гимназии в Тракия икономическа зона". Днес 86 ученика от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас ще получат и своите сертификати за успешно завършен курс по „Архитектура на автоматични асемблиращи машини и линии“ в Професионалната гимназия по..

публикувано на 24.06.24 в 10:22

54 басейна работят в Пловдивска област това лято

Лятото е време за море. За тези, които не могат да отидат, има друг вариант, а именно – басейните. „Общо 69 са басейните, регистрираните в цялата Пловдивска област. Тази година обаче от тях работят 54“, това заяви в интервю за Радио Пловдив Милена Шикова, началник на отдел „Държавен здравен контрол“ към РЗИ-Пловдив. Най-много..

публикувано на 21.06.24 в 16:28