Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След поредната стрелба по автобус искат премахване на опасната спирка в "Тракия"

Общината да определи друга последна спирка за автобусите по линия №9 в микрорайон А12 в „Тракия“. За това настояват от ръководството на превозвача, чийто автобус беше обстрелван с въздушна пушка вчера вечерта. Това е пореден случай, при който се стреля по градски рейс в Пловдив.

Инцидентът с автобуса стана около 18:20 ч. вчера, съобщиха от полицията. Тогава е получен сигналът на спешния телефон 112, според който при стрелба с въздушна пушка е стреляно по градски автобус №9 и е било строшено странично стъкло. При стрелбата няма пострадали, но секунди преди това две пътнички са се свързали от рейса и той е затворил вратите, за да тръкне по маршрута си, разказа Костадин Тотков – ръководител „Транспорт“ в „Автобусни превози“.

Според него на тази спирка е имало и друг път стрелба по спиращите рейсове с въздушна пушка. Само за последните 5 месеца те са 7, а през последните няколко години са много повече.

Шофьор на автобуса е бил 56-годишният Бисер Велизаров. Той още е притеснен от случилото се. Разказа, че е спрял за  секунди, за да слязат две пътнички. Тръгнал да затвори вратите, но чул пукот. Помислил, че е паднало шише с вода, но когато се обърнал, видял, че едно от стъклата е било строшено на кристалчета. Веднага се обадил на тел. 112 и на място дошли полицейски екипи. 

Водачът съобщил на полицаите, че е видял човек да се прибира от терасата на третия или четвърти етаж на блока до спирката.

Мъжът твърди, че се страхува вече да спира на тази спирка и съветва и другите шофьори да я избягват.

От фирмата също са настояли пред общината да определят друга спирка заради зачестилите инциденти. От общинската администрация казаха, че обмислят въпроса, посочи Костадин Тотков. 

Полицията все още издирва извършителя. Ресорният зам.-кмет Савина Петкова каза, че ще се провери възможността на въпросната спирка в квартал „Тракия“ да бъдат добавени камери. По думите й местоположението на тази спирка няколко пъти е променяно по желание на гражданите през годините, но ще се обследва възможността тя да бъде преместена на друго място. 

 Подобни случаи вече са ежедневие за шофьорите в градския транспорт – такива имаше не само на различни места в „Тракия“, но и в други райони. При един от случаите бяха заловени двама тийнейджъри, които стреляли с въздушен пистолет. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мъж загина в тежък сблъсък

34-годишен мъж загина в тежка катастрофа  на бул. "Княгиня Мария Луиза" в Пловдив.  Около 19 40 часа автомобилът "Хонда", управляван от мъжа в северното платно на булеварда, се е блъснал в стълб на уличното осветление.  От силния удар колата буквално се е усукала около стълба.  Мъжът е пътувал сам в колата.

публикувано на 26.09.24 в 20:48

Поставиха за ден всички носещи стоманени греди на Бетонния мост

Днес започна поставянето на носещите стоманни греди на Бетонния мост в Пловдив. Само за ден всичките 12 греди бяха поставени, съобщи кметът на Южен Атанас Кунчев. Според проекта новата конструкция, която трябва да бъде добавена, ще бъде привързана към тях.  С повдигането на Бетонния мост влаковете можете да преминете под съоръжението без да..

публикувано на 26.09.24 в 16:59

Разчитат до дни черната кутия на самолета, който се разби край Граф Игнатиево

До дни ще станат ясни резултатите от разчитането на черната кутия на разбилия се самолет край авиобаза "Граф Игнатиево", съобщи служебният военен министър Атанас Запрянов. Същевременно той поиска средствата за армията през следващите няколко години да достигнат до 2,5 на сто от брутния вътрешен продукт на страната. Резултатите от разчитането на черната..

публикувано на 26.09.24 в 16:15

Откриха новата спортна зала на ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив

Кметът Костадин Димитров откри новата спортна зала на Езикова гимназия "Иван Вазов". Тя е на стойност 2,5 млн. лв., а халето е с площ близо 900 кв. метра. Лентата на многофункционалната спортна зала беше прерязара от кмета Костадин Димитров, заместниците му Владимир Темелков и Николай Бухалов и директора на училището Вихра..

публикувано на 26.09.24 в 15:11

Авария на жп прелезите по "Копривщица" парализира за час трафика в Пловдив

За около час бяха затворени и трите прелеза при железопътната линия на бул. „Копривщица“.  Причината е технически проблем по линията на БДЖ към Карлово и Хисаря, съобщиха за Радио Пловдив от пресцентъра на БДЖ.  Счупеният пантограф е бил на международния влак за Турция, който престоя..

публикувано на 26.09.24 в 14:29