Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млада майка се бори с рака, фенове на Локото помагат

Семейство от Пловдив с две малки деца има нужда от помощ, след като майката беше оперирана от тумор на мозъка в истанбулска клиника. Младата Евдокия Трайкова се нуждае от последващо лечение, което ще струва скъпо, а семейството не разполага с такива огромни средства. Затова фенклубът на футболен клуб „Локомотив“ Пловдив организира благотворителна кампания в подкрепа на Ева. 

Семейството има две малки деца – 2-годишно момиченце и момче на 7 години. Справят се сами, тъй като родителите на Румен са починали преди година. Младият мъж трудно понася загубата, като единствено семейството му го крепи. Съвсем наскоро обаче съпругата му Ева ненадейно се почувства неразположена и чува страшната диагноза – 5-сантиметров тумор в мозъка. 

Веднага е оперирана, но на другия ден изпада в кома. Следва втора операция, изрязват част от черепа ѝ и тя се съвзема, но получава пареза на десните крайници, а говорът ѝ е затруднен. Започва рехабилитация, която води до напредък, но туморът расте и така се стига до клиника в Истанбул, където вчера са премахнали целия тумор от мозъка на младата жена. 

След първата операция Ева получава пареза на десните ръка и крак, а говорът ѝ е затруднен. Започва рехабилитация, която води до напредък, но туморът расте и се налага да се търсят нови възможности за лечение. Лекарите от софийска и панагюрска болници обясняват, че нова операция е опасна и е по-добре да се започне с химио и лъчетерапия. Но от турска клиника дават надежда и прехамват целия тумор от мозъка на младата жена. Днес тя вече е в интензивното и е контактна, разказа съпругът ѝ 

Първоначалната сума, от която има нужда семейството за лечението на Евдокия е 150 000 евро. До момента вече са събрани около 80 хиляди, но близо 30 000 евро от тях са платени за операцията. Нужни са още поне 70 000 евро. В момента се изчаква хистологията и след това ще стане ясно дали ще ѝ бъдат направени химио и лъчетерапия. Едва тогава ще стане ясно колко пари са необходими за последващото лечение. 

Феновете на Локомотив Пловдив са организирали дарителска кампания в подкрепа на семейството, разказа Александър Бедросян. Той е от Бургас, но е част от фенклуба и помага на семейството. По думите му след проведения футболен турнир предстои благотворителен търг, самият футболен клуб също помага с финансови средства, спортен клуб по ръгби също се включва, тази събота се организира и турнир в Бургас. 

Нека заедно да дадем шанс на една майка да остане с децата си и да им дари любовта и грижите, които те заслужават, призовават от семейството и феновете на Локомотив. 

Ето как може да помогнете на Евдокия Трайкова

Банкова сметка: 
BG74UNCR70001519984664
Румен Руменов Трайков
Револют и пейпал: 0883390418


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Новопостроена и вече в ремонт, ЦДГ "Каменица" ще приема деца от септември

Община Пловдив ще направи всичко възможно всички проблеми с мухлясали стени, течове, паднали лампи и др. в новопостроената детска градина „Каменица“ да  бъдат отстранени до 1 септември. Това стана ясно днес, след като родители протестираха срещу лошото състояние на новата сграда на детската градина, която беше открита през декември миналата..

публикувано на 24.06.24 в 15:50

Желязко Гагов е новият кмет на Панагюрище

Новият кмет на Панагюрище е Желязко Гагов, издигнат от Инициативен комитет, обяви Общинската изирателна комисия в Панагюрище. Гагов  води пред опонента си Никола Белишки от ГЕРБ-СДС с над 2 хиляди гласа.  За Желязко Гагов са гласували 5762 души или 28,62% от избирателите.  Така той  повтори победата си от местните избори през есента.  В първия..

обновено на 24.06.24 в 10:47
Татяна Буруджиева

Преговорите между партиите няма да са лесни

„Няма да са лесни преговорите между партиите, които ще вървят успоредно с консултациите при президента Румен Радев. Добре, че президентът свиква консултации. Можме да го приемем, че има още какво да се доизяснява с партиите по вариантите за правителство. Защото въпреки, че само две политически сили се отзоваха на поканата за разговори при ГЕРБ,..

публикувано на 24.06.24 в 10:33

86 зрелостници получават сертификати за работа в ТИЗ

159 ученици от Пловдив преминаха обучение по проект "Включване на индустрията в учебния процес на професионалните гимназии в Тракия икономическа зона". Днес 86 ученика от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас ще получат и своите сертификати за успешно завършен курс по „Архитектура на автоматични асемблиращи машини и линии“ в Професионалната гимназия по..

публикувано на 24.06.24 в 10:22

54 басейна работят в Пловдивска област това лято

Лятото е време за море. За тези, които не могат да отидат, има друг вариант, а именно – басейните. „Общо 69 са басейните, регистрираните в цялата Пловдивска област. Тази година обаче от тях работят 54“, това заяви в интервю за Радио Пловдив Милена Шикова, началник на отдел „Държавен здравен контрол“ към РЗИ-Пловдив. Най-много..

публикувано на 21.06.24 в 16:28