Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба показва съкровищата на Пловдивската митрополия

В храм "Свети Димитър Солунски" в Стария град ще бъде открита изложба на богослужебна утвар и одежди "Из църковното минало на Пловдивската света митрополия". В нея посетителите ще могат да видят икони, църковна утвар и богослужебни одежди, които за първи път ще напуснат хранилищата на Пловдивската митрополия. 

Изложбата се реализира със съдействието Пловдивския митрополит Николай, който ще отслужи молебен в храма. Експозицията ще даде началото на тримесечния мултижанров фестивал "Лято в Стария град", организиран от Агенция „Антракт” с подкрепата на Община Пловдив. 

Експозицията с безценните артефакти ще остане отворена в продължение на месец и е с вход свободен. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Бюджетът по проект "Мобилност" свърши

Община Пловдив спря приемането на нови заявления за индивидуални и групови пътувания натворчески килективи по проект „Мобилност“ поради изчерпване на финансовия капацитет. От началото на годината са одобрени и финансирани 19 проектни предложения на стойност 64 677,95 лева, което изчерпва гласувания за тази година бюджет.  Гласуваните от Общинския..

публикувано на 26.06.24 в 13:58

Мария Райчева гостува на галерия "Аспект"

С последна за сезона самостоятелна изложба галерия "Аспект" отново посреща талантливата художничка Мария Райчева - творец от най-младото поколение български живописци, но успяла вече да натрупа завидна творческа биография.  Тя е добре позната на пловдивската публика със своя личен стил, вплитащ в себе си импресионизма, постимпресионизма,..

публикувано на 26.06.24 в 09:18

Изложба на Анастасия Кметова в Градската художествена галерия

Възпоменателна изложба на известния български керамик Анастасия Кметова (1933 – 2021) ще бъде открита в Градската художествена галерия.  Изложбата под надслов “Силен дух в крехко тяло” е по инициатива на нейни близки и съдържа над 65 керамични произведения от различни периоди. Откриването е от 18 ч., а експозицията ще остане във залите за временни..

публикувано на 26.06.24 в 08:49

Театрален проект помага на ученици да овладеят гнева и проблемите

Проектът „Форум театър в училище“ започва през януари, в ПГО „Ана Май“, в Пловдив. Това е първият такъв проект, който се случва в училище. Борис Зафиров и Лилия Секова са двигатели на проекта, съавтори и режисьори, като Борис Зафиров е и ръководител на проекта, който се реализира със съдействието на национален фонд "Култура"...

обновено на 25.06.24 в 16:16

Балетна гала вечер на талантите на DS Magnifique

Балетната гала вечер на талантите на DS Magnifique с ръководител Нора Маршаха ще се случи на 30 юни (неделя) от 17:00 ч., в Дом на културата "Борис Христов". Това издание на Балетната гала вече се осъществява с подкрепата на Опера Пловдив и с медийната подкрепа на Радио Пловдив. "Изключително разнообразна програма сме подготвили и този път. На..

обновено на 25.06.24 в 14:20