Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев бе представен като старши треньор на Локомотив

Любослав Пенев бе официално представен като старши треньор на Локомотив! Това се случи днес на специална пресконференция преди първата тренировка на тима. Той бе представен от спортния директор Илко Пиргов, който му пожелава много успехи начело на отбора.

Любослав Пенев е роден на 31 август 1966 година в Добрич. В кариерата си като наставник е бил национален селекционер на България, както и старши треньор на редица клубове – Литекс, Ботев (Пловдив), ЦСКА-София, Валенсия II, Царско село, ЦСКА 1948. За последно той беше начело на Хебър (Пазарджик).

Като футболист е защитавал цветове на испанските Атлетико Мадрид, Валенсия, Компостела и Селта Виго. В България се състезава за ЦСКА и Локомотив (Пловдив), като завършва кариерата си именно при “черно-белите” през сезон 2001/2002.

В щаба на Любослав Пенев влизат още:

Атанас Стоилов – помощник-треньор
Ангел Павлов – помощник-треньор
Христо Златински – помощник-треньор (той ще продължи да бъде старши треньор на Локомотив II)
Никола Солаков – кондиционен треньор
Мартин Митев – треньор на вратарите




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Великолепието на света утре в центъра на Пловдив

За всички малки любознайковци и любители на пътешествията това лято ще бъде вълшебно и различно, стига да искат да се потопят във “Великолепието на света”. Това е и заглавието на най-новата поредица детски научни работилници, които стартират от утре /27 юни/ и ще се провеждат в центъра на Пловдив. Фабрика за знания е домакин на събитието, а първото от..

публикувано на 26.06.24 в 16:44

"Вердер" купи вратаря Стефан Смърколев

Стефан Смъркалев ще продължи кариерата си в немския елитен "Вердер" (Бремен). Талантливият вратар премина медицински прегледи и подписа договора си с „бременските музиканти“. През миналия сезон "Вердер" завърши на 9-о място в Бундеслигата.  През следващия сезон роденият през 2007 година вратар ще играе за втория отбор на тима от Бремен. Очаква..

публикувано на 26.06.24 в 15:43

"Ботев" победи с 5:2 "Черно море" в контрола

"Ботев" победи "Черно море" с 5:2 и записа втора победа в контролите. Мачът се игра във формат от 4 полувремена от по 30 минути. Антъни Уджа, Кристиан Нвачукву на два пъти, Емануел Уме и Мартин Секулич вкараха за „жълто-черните“. За "Черно море" точни бяха Исмаил Иса и Мартин Милушев от дузпа. Следващата приятелска среща на „канарчетата“ е в петък..

публикувано на 26.06.24 в 09:40

Динко Хоркаш премина в "Лас Палмас"

Най-добрият вратар в Първа лига през изминалата кампания Динко Хоркаш ще продължи кариерата си в испанската Ла Лига.  Хоркаш подписа договор за следващите четири сезона с Лас Палмас, съобщиха от клуба. 25-годишният хърватин се присъединява към испанския тим със свободен трансфер от Локомотив (Пловдив). За „смърфовете“ записа 21 мача, в 8 от които не..

публикувано на 25.06.24 в 17:44

Хидайет Ханкич беше продаден на руския "Ростов"

Вратарят Хидайет Ханкич беше продаден на руския елитен "Ростов" Босненецът пристигна в "Ботев" (Пловдив) през лятото на 2021 година и изигра 63 официални мача за „жълто-черните“. В 22 от тях той не допусна попадение. С екипа на „канарчетата“ Ханкич вдигна Купата на България през сезон 2023/24, спечели бронзовите медали през 2021/22 и участва в Лигата..

публикувано на 25.06.24 в 17:43