Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново на екскурзия в Библиотеката


Днес се проведе вторият тур от поредицата екскурзии в Библиотеката, замислени като инициативата „145 безплатни читателски карти за 145-годишнината от създаването на Библиотеката“.

Идеята е през празничната за библиотеката година година пловдивчани и гостите на града да имат възможност да получат като подарък читателска карта, ако се включат в една от обиколките под надслов „За Библиотеката от първо лице“. 

Те ще се организират всеки месец до края на годината и ще бъдат водени от библиотекари от различни отдели, които ще разказват лични преживявания, свързани с работата си, кратка история на Библиотеката и какъв е пътят на книгата до читателя.

"Това е една инициатива на работещите в библиотеката колеги. Опитваме се да направим достъпно това, което съхранява библиотеката", каза директорът Димитър Минев.

Първият тур, по думите му, е минал при много добър интерес и събрал в библиотеката  хора с различни професии и интереси, преобладаващо млади хора-ученици и студенти.

"Турът трае около 45 минути", добави Димитър Минев.


По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" за особеностите на българската народопсихология

Въпросът на "Срещите" тази събота е: "Защо сме такива?" Справка - подмолите на историята.  Своите наблюдения споделят философът Тони Николов, писателят Владимир Зарев и богословът Петър Граматиков. Слушайте, интересно е!

обновено на 28.09.24 в 10:17

"Галактическа фантазия" на Георги Черкин в Античния театър

Концертът – спектакъл „Галактическа Фантазия“ на пианиста Георги Черкин ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив от 20 часа тази вечер. Това е първият авторски концерт за пиано и оркестър на Георги Черкин, който ще бъде изпълнен с младите музиканти от „Тайният Оркестър“.  ''Галактически концерт'' е симфонична поема с космически..

публикувано на 28.09.24 в 08:07

С Ваня Николова и "Забравени легенди" по пътищата на доброто

Историкът и журналист от Пазарджик Ваня Николова е готова с втората си книга, която предстои да бъде отпечатана до месец.  В нея, под заглавието “Забравени легенди“ тя e събрала различни материали, свързани не само с интересни места в Пазарджишко, както направи в първата си книга, но пише и за своите впечатления и познания, свързани с..

публикувано на 27.09.24 в 16:56

Станимир Видев с изложба в "Червеното пони"

Изложба живопис на Станимир Видев се открива в пловдивската галерия „Червеното пони“ в Стария град.  Авторът е нарекъл експозицията си „Почти абстрактно“.

публикувано на 27.09.24 в 06:27

Пловдив е домакин на "Фасада видео фестивал"

Днес започва 15-ото издание на международния фестивал за късометражно кино и видео арт „Фасада видео фестивал“ , съобщават организаторите от сдружението „Изкуството днес“.  Мястото на прожекциите, по традиция, е в Лапидариума в Стария град на Пловдив. Тази година програмата включва 32 творби от 21 държави. Журито направи своя избор измежду..

публикувано на 27.09.24 в 06:23