Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички коловози на Централна гара ще бъдат обновени

Снимка: Радио Пловдив, Димитър Владимиров

Продължава ремонтът на Централната гара в Пловдив. Сега влаковете се движат по гаровите коловози от 5-ти, частично,  до 8-ми включително,  както и по челните коловози – от 1-ви до 4-ти. Това съобщи за Радио Пловдив директорът на пловдивското „Управление на влаковото движение и гарова дейност“ към Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) Георги Вардев.

"Цялото коловозно развитие ще бъде изцяло обновено - с нови перони, с нови перонни покрития, което ще бъде по-удобно за пътниците. Един коловоз по-малко от челните и един по-малко от гаровите, но те ще бъдат достатъчни за нормалното функциониране на гара Пловдив. Ремонтът се очаква да приключи до края на първата половина на 2025 г.", обясни той. 

Ще бъде изграден и асансьор от подлеза до последния коловоз, където след ремонта ще пристигат и заминават влаковете от и до Асеновград, каза още Вардев. Сега, заради ремонта на Бетонния мост, те се движат от създадения на Сточна гара временен перон.

След приключването на ремонта, което се очаква да стане до края на юни следващата година, ще има един гаров и един челен  коловоз по-малко, но те ще бъдат достатъчни за нормалното функциониране на гара Пловдив, уточни Вардев. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отново протест срещу частен паркинг на Пещерско шосе

Жители на пловдивския район „Западен“ за втори път излизат на протест тази вечер срещу изграждането на паркинг на общинския терен пред болница „Пълмед“.  По-рано днес предложението да се прекрати договорът за наем на имота между общината и фирмата, собственик на лечебното заведение, внесено в Общинския съвет от районния кмет Тони Стойчева,..

обновено на 28.06.24 в 17:28

Бутат Бетонния мост още тази вечер

Днес следобед започва  демонтажът на Бетонния мост. Това съобщи ръководителят на проекта от страна на изпълнителя за Радио Пловдив. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.  Разрушителните дейности ще продължат три денонощия без..

обновено на 28.06.24 в 17:27

От 3 юли затварят част от Гребния канал в Пловдив

От 3 юли започва затваряне на пространствата на Гребния канал с ограждения, като отворени ще бъдат само проходите и подстъпите към Гребния канал. Това се налага във връзка с провеждането на предстоящите две Световни първенства по кану-каяк – за ветерани от 12 до 14 юли, и за юноши и младежи от 17 до 21 юли. От 6 часа на 10 юли до 20 часа на 21..

обновено на 28.06.24 в 17:26

Хванаха десетки пияни и дрогирани шофьори за две седмици в Пловдивско

Хиляди нарушители, десетки пияни и дрогирани шофьори заловиха екипите на „Пътна полиция“ и тринадесетте районни управления  на територията на Пловдив и региона  в рамките на продължилите две седмици стриктни проверки по пътищата.   В периода от 14 до 27 юли са проверени почти 20 500 автомобили и над 17 200 души. Засечени са близо 11 400..

обновено на 28.06.24 в 16:59

„Пловдив 2019“ инвестира 200 000 лв. в 17 нови събития

Фондация „Пловдив 2019“ инвестира 200 000 лева за събития по програма „Зелена Култура – Зелен Град“. 17 събития от общо 34 проектни предложения вече са класирани от експертното жури и получават финансиране. Те ще се реализират в градските паркове, тепетата, както и на открити сцени и публични пространства в кварталите на града. Целта е да се..

публикувано на 28.06.24 в 15:59