Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

Близки на убития Митко от Цалапица и днес протестират пред Съдебната палата

| обновено на 10.07.24 в 08:28
4
Снимка: БНТ

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост. 

Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна. 

Припомням, че Бизюрев беше заподозрян за убийството на Митко от Цалапица, но още преди да бъде намерено тялото на младежа, той избяга и се укри от правосъдието в Германия. Съдът издаде Европейска заповед за ареста му, но едва след четири месеца Бизюрев беше задържан, а през март беше екстрадиран у нас. 

Той беше изслушан като свидетел по делото на двамата близнаци Валентин и Борислав Динкови. От показанията му стана ясно, че само той е удрял Малинов, но ударите са били по тялото, не по главата. Според твърденията му след нанесения побой над Малинов, той все още е бил жив. 

Случаят предизвика широк обществен отзвук, като близки, роднини и жители на Цалапица продължават да протестират с искане цялата истина за убийството на Димитър Малинов да излезе наяве.

И днес близки и роднини на убития Димитър Малинов се събраха пред съдебната палата и протестират, като настояват за справедлива присъда на Рангел Бизюрев. 
Протестиращите настояват за доживотна присъда без право на замяна за Рангел Бизюрев. Те очакват днес на делото срещу него да бъде даден ход и то да тръгне по общия ред. 
Освен това иска делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови да бъде приобщено към делото за убийство в Окръжния съд.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

3000 глоби с фиш и над 580 акта са наложени от КАТ-Пловдив за седмица

За изтеклата седмица на територията на Пловдивска област са регистрирани над 40 пътно-транспортни произшествия с един загинал човек и 15 души ранени – съобщи инспектор Стоян Войводов от сектор "Пътна полиция". За същия период са съставени над 580 акта и близо 3000 глоби с фиш. При анализа на нарушенията прави впечатление повишаване на броя на..

обновено на 07.10.24 в 15:41

Мечките не заспиват, "шетат" из Смолянско

През септември на територията на област Смолян са направени 15 проверки по отношение на защитения вид - кафява мечка. През август проверките от експерти на РИОСВ за щети от мечки в региона са били 22, а през юли едва девет. През септември служители на екоинспекцията в Смолян са реагирали на 15 сигнала за нападения на кафеви мечки и нанесени от..

публикувано на 07.10.24 в 15:21

С 12 млн. лева ремонтират изцяло дома за стари хора в Пловдив

Преустройство, реконструкция, основен ремонт, енергийно саниране и благоустрояване за близо 12 милиона лева без ДДС ще бъде направен на Дома за стари хора „Св. Василий Велики“ в Пловдив.  В ход е обществена поръчка, в която са заложени обновяване на сградния фонд, покривите, топлоизолация, нова ПВЦ-дограма, изграждане на достъпна среда и цялостно..

обновено на 07.10.24 в 14:06

Пещерата "Добростански бисер" затвори за туристи до май 2025г.

5600 туристи са посетили пещерата „Добростански бисер“ от месец май до септември.  Освен от България, природният феномен е разгледан и от гости от 25 държави от целия свят, сред които Нова зеландия, Япония и Мексико.  За 5-те месеца активен сезон приходите, постъпили в бюджета на Общинското предприятие „Туризъм“ в Асеновград са над 36 000 лв,..

публикувано на 07.10.24 в 13:36

Среднощно убийство шокира хората в с. Столетово

48-годишният Борис Кисьов е убит в карловското село Столетово снощи. За това съобщи кметът на селото  Мирослав Колев, а от полицията в Пловдив потвърдиха за случая. Оттам  уточниха, че безжизненото тяло на мъжа е намерено снощи  в наследствената му къща. При първоначалния оглед са установени следи от насилие. Кисьов е бил намушкан с нож и е..

обновено на 07.10.24 в 11:17