Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авария остави три дни без вода селата Варвара и Ветрен дол

Трети ден жителите на септемврийските села Варвара и Ветрен дол са с нарушено водоподаване заради авария на  основния водопровод. Екипи на ВиК-Септември са на терен, но работата бе затруднена, тъй като повредата бе скрита. От кметството във Варвара съобщиха, че има напредък и до няколко часа проблемът ще бъде напълно отстранен.

Най-засегнати от безводието са високите квартали на двете села, където са и къщите за гости. Липсата на вода в чешмите е създало голямо неудобство, както за местните хора, така и за гостите на курортните селища, но аварията вече е отрита, каза кметът на Варвара Димитър Деянов:

"Намери се повредата. Изказвам голямата си благодарност на ВиК-Септември, които намериха повредата, защото тя не е явна. Когато се спука тръба, водата извира и се вижда. Началникът на ВиК-Септември е тук. Мисля че до един-два часа ще се оправи всичко".

По традиция в най-горещите дни на лятото селата около Пазарджик остават без питейна вода по няколко дни заради честите аварии по старите водопроводи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар избухна в двора на "Чистота", задими район "Южен" в Пловдив

Пожар избухна тази сутрин в база на общинското предприятие "Чистота" в Пловдив.   Горели са  струпани боклуци в двора на улица "Даме Груев" 64. Има задимяване в района.   Сигналът е получен малко преди 6 часа сутринта.  Пет екипа огнеборци са погасили пламъците, съобщиха от пожарната.  Няма данни за засегнати постройки.  Устанвяват се..

публикувано на 11.10.24 в 08:38

Новите лекари по дентална медицина полгат клетва на Античния театър

208 дипломанти от Факултета по дентална медицина на Медицинския университет в Пловдив полагат днес клетва.  Тържествена промоция на 49-тия си випуск лекари по дентална медицина е от 17 часа на сцената на Античния театър. 136 българи и 72 чужденци (от Великобритания, Италия, Кипър, Сирия, Турция, Украйна, Швеция, Ирландия и Северна..

публикувано на 11.10.24 в 06:18

Общински съветник в Пазарджик е арестуван за купуване на гласове

За 72 часа е задържан общинският съветник Сашо Ангелов от Пазарджик, потвърдиха за БНР отлично информирани източници.  В местния парламент той е представителн на НДПС.  Срещу него е повдигнато обвинение за купуване на гласове и притежание на наркотични вещества.  В имот, в пазарджишкия квартал "Изток", са открити тетрадка с имената на хора, с личните..

публикувано на 10.10.24 в 16:55

Районната прокуратура в Пазарджик има нов ръководител

Борис Петков встъпи в длъжност като административен ръководител на Районна прокуратура–Пазарджик. Той беше избран на тази позиция на 18 септември 2024 г. от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет след проведен конкурс. Петков посочи като приоритети в работата си срочното и бързо приключване на делата, противодействието на битовата престъпност и..

публикувано на 10.10.24 в 15:56

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер остава под домашен арест

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "домашен арест" на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер, наложена преди това от Окръжния съд в Хасково.  Според прокуратурата кметът, синът му Али Али и Байрям Иляз са действали като организирана престъпна група, а обвинението визира документни и данъчни престъпления, пране на пари,..

публикувано на 10.10.24 в 15:31