Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможни бури и гръмотевици за днес

| обновено на 21.07.24 в 13:40

НИМХ обяви жълт код за обилни валежи с гръмотевици и високи температури за днес, 21 юли.

Жълт код за валежи е обявен за областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Търговище, Силистра, Русе, Габрово, София-област, София-град, Кюстендил.

Жълт код за високи температури е обявен за областите Бургас, Ямбол, Кърджали, Хасково, Смолян, Стара Загора, Пловдив, Благоевград.

Днес облачността над по-голямата част от страната ще бъде купеста и купесто-дъждовна. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. Предимно слънчево ще бъде в Югоизточна България и по морския бряг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, който през нощта постепенно ще се ориентира от запад-северозапад. През деня в Дунавската равнина ще се усили. Максималните температури ще са между 31° и 36°.


По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив чества тържествено Съединението и празника на града

С тържествена програма, концерти и възстановка на историческите събития Пловдив празнува 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия и своя празник. Честванията започват сутринта в 10 часа  в катедралния храм „Света Богородица“, където тържествен молебен ще отслужи Пловдивският митрополит Николай.   Ще бъдат положени..

обновено на 06.09.24 в 09:30

Винаги се обединяваме около обща цел, полагаме усилия във всички сфери

Този ден е символ на единството, силата и духа на българския народ. Най-пловдивският ден в българската история ни дава увереност, че обединени можем да преодоляваме предизвикателствата и да постигаме целите си, отбеляза в поздрава си към пловдивчани за Съединението и празника на града  кметът Костадин Димитров .  Ние винаги сме се..

обновено на 06.09.24 в 09:30

Асеновград отбелязва Съединението със 150 знамена

Асеновград ще отбележи 139 години от Съединението на България. И по традиция, отново ще бъдат раздадени безплатно 150 броя знамена по идея на кмета д-р Христо Грудев.  Всеки желаещ може да получи по един български трибагреник от 10 часа пред служебния вход на Общинската администрация.   Призовават се хората да поставят трикольорите на тераса или в..

публикувано на 06.09.24 в 09:28

Ограничават трафика заради маратона и зарята в Пловдив

Полиция и жандармерия ще осигуряват сигурността и пътната безопасност по време на всички масови прояви  в празничния ден. По трасето на мемориалния маратон, от 9.30 до 13.30 часа, ще има временна забрана за автомобили, която не важи за градския транспорт. Маршрутът започва от град Съединение, минава през селата Войсил, Бенковски и Царацово,..

публикувано на 06.09.24 в 08:11

Преместват изборни секции заради училищните ремонти

Заради течащите в няколко пловдивски училища ремонти, община Пловдив премества изборните секции, които обичайно се разполагат в тях. Така за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 5 от секциите в ОУ "Екзарх Антим Първи" се преместват в ПГ по дървообработване. Други 6 секции от ПГ  по електротехника и електроника отиват в ОУ "Кочо Честименски"...

публикувано на 05.09.24 в 19:42