Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушайте мача "Панатинайкос" - "Ботев" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) гостува на "Панатинайкос" с надеждата европейската му приказка да продължи. Двубоят от втория квалификационен кръг на Лига Европа е от 21:00 часа днес на Олимпийския стадион в Атина и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив.

"Ботев" преодоля словенския "Марибор" в първия кръг на пресявките, докато ПАО започва от тази фаза. В трети кръг победителят от двойката ще се изправи най-вероятно срещу легендарния нидерландски отбор "Аякс".

В състава на „жълто-черните“ няма контузени или наказани.  Липсва единствено последното ново попълнние Едгар Пилоян. Настроението при „канарите“ е приповдигнато след успешния старт на сезона, който бе като естествено продължение на силния завършек на миналата кампания. Носителят на Купата на България взе гостуването на "Ботев" (Враца) с 3:1 от Първа лига, при което Душан Керкез ротира умело част от състава. Така запази сили за важната визита в Атина.

20-кратният шампион на Гърция ще е без наказаната си суперзвезда Фотис Йоанидис. Нападателят ще пропусне и реванша след седмица. Старши треньорът Диего Алонсо все пак има и качествени заместници, но проблемът е липсата на игрова практика. Халфът Рубен Перес също е наказан за два мача, а контузени няма. Сезонът в южната ни съседка започва след месец и това е първи официален мач за ПАО. Миналата година отборът отпадна в груповата фаза на турнира. В шампионата пък завърши четвърти, но спечели Купата на Гърция.

„Знаем от началото, че спрямо коефициента, който имаме в Европа, няма как да сме фаворити и ще срещаме силни отбори. Така беше и срещу Марибор, който успяхме да елиминираме. Сега идва още по-силен опонент. Класирането за евротурнирите обаче означава, че и ти имаш какво да докажеш и имаш шансове. Имаме възможности и в двата мача. Не искам да казвам, че нямаме какво да губим. Вече сме изиграли три официални мача, а Панатинайкос нито един, така че може да се каже, че сме малко по-готови. Може би ще ни се наложи да се защитаваме в повече моменти от срещите, но и ние ще имаме своите шансове“, заяви  Душан Керкез на официалната си пресконференция заедно с Контантинос Балоянис..

„Панатинайкос има нов треньор, който обаче е много опитен. Играят добре, но и ние работим една година за това да сме тук и сега е нашият шанс да се докажем. Това е страхотен шанс и за мен и за моя отбор. Трябва да играем здраво и да се противопоставим утре. В момента "Панатинайкос" има само три седмици подготовка и много нови играчи“, каза още наставникът на Ботев и обърна внимание на звездата на тима Фотис Йоанидис, който е спряган за трансфер в Португалия и няма да вземе участие в мача.

„Панатинайкос има състав с доста добри играчи. Да, Йоанидис ще липсва на отбора им, но имат още достатъчно добри състезатели. Не би трябвало на такъв клуб да се отрази липсата на един играч. Знаем с какъв опонент играем. Това, че сме елиминирали Марибор не означава, че ние сме толкова големи“, завърши Душан Керкез. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Илиан Илиев: Радва ни интересът на публиката

Националният селекционер Илиан Илиев даде пресконференция преди утрешния двубой със Северна Ирландия в Лига на Нациите. Двубоят е в неделя от 19:00ч. на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. "По-различен стил има тимът на Северна Ирландия. Имахме време да запознаем футболистите. Този лагер е по-къс и възстановяването е само два дни. Направиха добър мач срещу..

публикувано на 07.09.24 в 18:00

Празник на "Лаута"!

Вчерашният празник бе белязан с много положителни емоции за малки и големи. По традиция, на 6-ти септември, ПФК Локомотив и The Magic of Plovdiv организираха специален мач. Най-малките момчета и момичета от школата на "черно-белите" се изправиха срещу представителния тим на централния терен на "Лаута". Сблъсъкът предложи много оспорвани моменти, широки..

публикувано на 07.09.24 в 17:57

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13