Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията със сериозни мерки за мача "Локомотив" - "Левски"

| обновено на 02.08.24 в 21:06

Полицията ще осигури спокойното протичане на футболната среща на стадион „Локомотив“ тази вечер. В ход са комплекс от мерки за охрана на обществения ред, контрол и организация на движението в града във връзка с предстоящата футболна среща на стадион „Локомотив” между отборите на ПФК „Локомотив” и ПФК „Левски”, която започва в 21.15 ч.

В организацията за обезпечаване на сигурността и безопасността на движението ще участват униформени служители от полицията и жандармерията. Екипите ще патрулират около спортната зона и на територията на целия град и ще се намесват незабавно при получаване на сигнал за противообществена проява.  

Със заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол в периметъра на спортното съоръжение. Предвидена е и временна организация на движението с поетапно спиране на пътни превозни средства в следните отсечки:

-  по ул. „Лев Толстой”, от бул. „Санкт Петербург” до кръговото кръстовище с  ул. „Проф. Цветан Лазаров”;

-  по ул. „Проф. Цветан Лазаров” и ул. „Димитър Ризов” до бул. „Освобождение”.

За привържениците на гостуващия отбор е определен сборен пункт на разклона за с. Войводиново на път II-56. Те ще се насочат с полицейски съпровод към стадион „Локомотив“ през бул. „Цариградско шосе“ – кръгово кръстовище на п.в. „Скобелева майка“ – ул. „Ягодовско шосе“ – ул. „Цар Симеон“ – ул. „Недялка Шилева“ – бул. „Освобождение“. На ул. „Димитър Ризов“ и ул. „Проф. Цветан Лазаров“ е предвидено да паркират моторните си превозни средства, за чиято охрана също ще отговарят служителите на реда.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение униформените ще извършват щателни проверки на всички посетители.

Припомняме, че няма да бъдат допускани посетители с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия.

При охраната на мача ще бъде използвано видеонаблюдение и при извършване на нарушение установените от записите лица ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия и Наказателния кодекс.


По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Обжалват поръчката за улица "Славянска"

Комисията за защита на конкуренцията образува открито производство срещу община Пловдив. То е по жалба на "Аква конструкт груп" ЕООД.  Жалбата е по реда на Закона за обществените поръчки и е срещу процедурата на общината за избор на изпълнител за реконструкция на ул. "Славянска" в участъка от бул. "Източен" до ул. "Лев Толстой".  Припомням,..

публикувано на 09.09.24 в 12:06

Започва Седмицата на пожарната безопасност

С повече от 50 инициативи в Пловдив стартира Седмицата на пожарната безопасност. Началото е днес от 10 ч. на площада пред общината, където пловдивчани ще видят 3 специализирани машини – за пожарогасене, за спасителна дейност и автомеханична стълба.  В обособен кът ще бъде изложена техника, използвана при земетресения и наводнения. Ще има..

публикувано на 09.09.24 в 07:56

Изложба показва снимки на космически обекти

В Регионалния природонаучен музей – Пловдив ще бъде открита изложба на първите изображения на космически обекти, заснети с новия 1,5-м телескоп в НАО Рожен. Сред впечатляващите кадри са снимки на планетата Юпитер и на звезди, мъглявини, галактики, звездни купове и образувания от междузвезден газ и прах като известните „Стълбове на..

публикувано на 09.09.24 в 07:53

Откриват обновения храм в село Крислово

В деня на Малка Богородица в пловдивското село Крислово, община Марица се открива обновеният храм „Рождество на Пресвета Богородица“. Храмът е основан преди близо 100 години и е обновен с помощта на дарители и със средства от общинския бюджет. „Успяхме да реновираме дома на вярата и да създадем с общи усилия пространство на хармонията,..

обновено на 08.09.24 в 16:20

Потушен е пожарът край Маноле, на място остава дежурен екип

Потушен е пожарът край пловдивското село Маноле. Само един екип на пожарната остава да дежури до края на деня и през нощта, за да наблюдава тлеещите и димящи огнища на места.   На практика гасенето е приключило, като димът значително е намалял – съобщи директорът на Пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов. Въпрос на време е огнището..

публикувано на 08.09.24 в 16:20