Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет пожарни екипа изгасиха пламнало незаконно сметище край Белозем

След близо четири часа борба с огъня пет екипа на пожарната от Раковски и Пловдив успяха за загасят пламнало незаконно сметище край село Белозем.

Огънят там избухнал в късня следобед, а сигналът е подаден малко след 17,30 часа, уточняват от пожарната.

Силният вятър станал причина за бързото разнасяне на огъня по поречието на близката река. Огнеборците успели да ограничат, а впоследствие и да загсят пожара. Няма опасност за хората и къщите в близкото населено място.

Една от предполагаемите версии за този пожар е запалване на стари гуми и други отпадъци. Такива боклуци редовно се изхвърлят на незаконното сметище, коментират местни жители.

От пожарната призовават гражданите да изхвърлят отпадъци само на обозначените за това места, тъй като рискът от запалване е голям, особено при високите температури през последните дни.



По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Домашен боен арсенал откри полицията в с. Оборище

Криминалисти иззеха незаконно притежавани оръжие и боеприпаси от дома на 65-годишен жител на село Оборище.  В къщата полицаите открили 320 патрона от различен вид и калибър, пневматична пушка преработена за стрелба с малокалибрени патрони, едно самоделно оръжие, различни части и механизми.  Намерените оръжия, боеприпаси и части за тях са иззети,..

публикувано на 17.09.24 в 12:13

Блъснаха жена от фирма "Чистота" до моста на "Герджика"

52-годишна жена от  фирма " Чистота" пострада, след като бе ударена от автомобил на ул. „Въча“ в Пловдив. Инцидентът станал в подножието на моста на „Герджика“ в район „Северен“, като впоследствие пострадалата е откарана в болница. 35-годишният шофьор на автомобила „Алфа Ромео“ е дал отрицателна проба за алкохол. Още двама пешеходци пострадаха..

публикувано на 17.09.24 в 11:54

Община Пазарджик ще създаде свое комунално дружество

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, съобщиха от администрацията. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на..

обновено на 17.09.24 в 10:42

Църквата почита Светите Вяра, Надежда, Любов и София

Българската православна църква почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София и отдава почит на на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Преданието разказва, че през втората половина на І век в Рим живяла благочестива християнка, която се казвала София. Тя имала три дъщери, които..

обновено на 17.09.24 в 10:41

Отваря обновеният студентски стол "Байкал"

Реновираният Студентски стол „Байкал“ ще бъде открит официално. На церемонията ще присъстват представители на държавната и местната власт, както и студенти от всички пловдивски университети. Студентският стол на бул. „Цар Борис III Обединител“ 136 възобновява работата си след 10-годишно прекъсване по инициатива на Студентските съвети на..

обновено на 17.09.24 в 10:41