Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вещи лица не се явиха в съда, разпитаха Бизюрев за убийството в Цалапица

Отново противоречия в показанията на Рангел Бизюрев, бил стресиран

Снимка: Радио Пловдив, Димитър Владимиров

Нито едно от призованите за днес сутринта вещи лица не се яви в съда за делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за умишленото убийство на Димитър Малинов в Цалапица. Половината вещи лица са уведомили съда, че не могат да присъстват заради ползването на отпуск или болнични. 

Въпреки това окръжния съд даде ход на делото и бяха изчетени и приети две експертизи на веществени доказателства, изготвени от вещото лице Димитър Димитров. 

Едната не установява наличието на кръв по тениски, панталони и маратонки, а другата е установила, че има кръв по маркуч и четка на прахосмукачка. 

Заседанието продължи с допълнителен разпит на Рангел Бизюрев, при който отново бяха констатирани противоречия с разпита му по време на разследването. Противоречията си Бизюрев обясни със стреса от конвоирането при екстрадирането му от чужбина. Той бе категоричен, че не е предоставял наркотици на Митко. 

Всеки ден - нещо ново, различно и противоричево на предходното, каза на излизане от съдебната зала адвокат Антаонета Николова, която защитава майката на убития младеж. Не бих дала вяра на това, което казва, защото е заявил коренно различни неща на досъдебното производство, а  това което заявява сега е свъвсем различно, отбеляза Николова. 

Делото продължи и следобед с  още експертизи - техническа и ДНК експертизи. Вещите лица по тези експертизи, за разлика от призованите сутринта, присъстваха в съда. Допусната бе и допълнителна техническа експертиза - за видеозаписите от  нощта на убийството. 

Следващото заседание по делото срещу Рангел Бизюрев ще се проведе на 10 октомври - с вещи лица и свидетели, включително и таен. Ден преди това ще има очна ставка с Атанас Гунчев.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мъж пострада при пожар на газова бутилка в Панагюрище

50-годишен мъж пострада при пожар на газова бутилка в Панагюрище. От пожарната уточняват, че сигналът е подаден минути преди 21 ч. снощи в РДПБЗН – Пазарджик.  Мъжът е с изгаряния от I-ва и II-рa степен на 40% от тялото на горни и долни крайници. Откаран е от екип на ЦСМП – Панагюрище в клиника по изгаряния в гр. Пловдив.  Причината за инцидента..

публикувано на 02.10.24 в 07:10

Ремонтират пътя Костиево - Радиново - Бенковски

Днес започва ремонтът на общинския път Костиево – Радиново – Бенковски, съобщиха от община „Марица“.  Първата копка ще бъде направена на входа на с. Костиево до Стопанския двор .  Проектът е финансиран с 5 949 798 лв.   от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Дължината на трасето е 7,360 км, а срокът за изпълнение - 359..

публикувано на 02.10.24 в 06:24

Продължават протестите в село Труд за редовен транспорт

Въпреки взетото решение да се увеличат курсовете на маршрутка № 5 в село Труд протестите ще продължат. Това съобщават от Сдружението "Бъдеще за село Труд", които организираха протест в неделя и затвориха закратко пътя Пловдив - Карлово в района на селището. Труд излиза на протест срещу липсата на редовен транспорт до Пловдив Протестиращите..

публикувано на 02.10.24 в 06:10

Възстановиха движението по пътя Пловдив - Карлово край Песнопой

Възстановено е движението по второкласния път Пловдив - Карлово, край с. Песнопой, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура".  Водач загина при катастрофа на пътя Пловдив - Карлово, край Песнопой Трафикът в района, където снощи стана тежка катастрофа, при която загина 74-годишен водач, бе спрян в продължение на 6 часа.  За движещите се имаше..

публикувано на 02.10.24 в 05:56

Медицинският колеж в Пазарджик открива новата академична година

Тържествено се открива новата академична година в Медицинския университет - Пловдив, филиал в Пазарджик.  В него от 2021-ва година се провежда изнесено обучение на студенти в редовна форма по специалността „Медицински сестри“.  От тази година там започва обучение по професионално направление „Здравни грижи“ в две специалности - „Акушерка“ и..

публикувано на 02.10.24 в 05:49