Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да помогнем на Денис в битката за живот

| обновено на 04.09.24 в 08:47

Денис е само на 10 години, но вече е изправен пред най-тежкото изпитание в живота си и е принуден да води неочаквана борба с коварна болест.

Преди две седмици момчето претърпя операция, понеже му откриха тумор на малкия  мозък (медулобластом), злокачествен. След сложната операция, която беше жизненоважна за спасяването му, сега той се нуждае от скъпо струващо лечение и рехабилитация, които са непосилни за неговото семейство. Пътят, който трябва да извървят Денис и близките му е много труден и тежък, свързан с много средства, с които семейството не разполага“, разказа за Радио Пловдив Даниел Аргилашки, който е част от Фондация „Нощ на ангелите“.

Той допълни, че Дениз е една от каузите, която фестивалът ще подкрепи тази година на 14 и 15 септември в Пловдив.

Момчето е част от голямото жълто-черно семейство. Внук е на легендата на Ботев Антим Пехливанов. Самият той тренира от 5 годишен футбол в школата на „Ботев“ Пловдив.

Във фейсбук има създадена група „Да помогнем на Денис, в която се продават различни неща, сумата от които ще отидат за лечението му. 

"Тук може да откриете множество търгове на артикули с наддаване, като всички средства ще бъдат дарени на Денис“, допълни Аргилашки.

"Нека подкрепим Денис в неговата битка и направим така, че прекрасните му родители и двете му  братчета да могат да продължат да се радват заедно на живота", призовават в социалните мрежи организаторите на кампанията.

Към момента освен чрез благотворителния търг каузата може да бъде подкрепана и финансово чрез банков превод на разкритата сметка за лечението на Дениз.

Дарителска сметка в ДСК

IBAN : BG67STSA93000031147427
Титуляр : Денис Фахриев Еминов 
BIC(SWIFT) : STSABGSF


По публикацията работи: Елена Крушкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иван Начев

Вотът ще бъде надцакване между двете ДПС-та

Приближаваме към есента на 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад",  коментарът му за ресора на..

публикувано на 18.09.24 в 11:31

Очаква се Иван Петков да води листата на БСП-ОЛ в Пловдив

24 партии и 9 коалиции ще се явят на поредните изборите през октомври. За кампанията в Пловдив на коалиция "БСП-Обединена левица" разговаряме с народния представител  Иван Петков . Петков съобщи, че той ще бъде водач на пловдивската листа, ако Националният съвет утвърди решението на местната организация. Очаква се това да стане на 20 септември, след..

публикувано на 18.09.24 в 09:40

Възстановената църква в Стряма има храмов празник

Църквата „Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“ в село Стряма отбеляза храмовия си празник с литургия и курбан за здраве. В проповедта си отец Красимир разказа преданието за София и трите й дъщери Вяра, Надежда и Любов, загубили живота си по времето на император Адриан (117-138 г.).  "Нека следваме примера на тези мъченици, които в трудни..

публикувано на 17.09.24 в 13:23

Няма да намалеят сделките заради новите правила за кредитиране

Нови правила за отпускане на ипотечен кредит влизат в сила от 1 октомври. Получателите трябва да имат поне 15% от стойността на имота. Срокът за изпълнение ще бъде до 30 години, а месечната вноска ще е в размер на до 50% от месечния доход на кредитополучателите.  Как ще се отразят промените на тегленето на заеми и на цените на имотите? Това ще..

публикувано на 17.09.24 в 10:04

Въпроси и отговори за българското образование днес

Образованието е в основата на всяко общество. Но в днешния бързо променящ се свят колко добре се държи тази основа? Излизаме на улицата, за да попитаме хората какво всъщност мислят за състоянието на образователната система в страната им.  От ученици и родители и съвсем случайни граждани, като певецът Орлин Павлов, чухме опит от първа..

публикувано на 16.09.24 в 12:23