Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

700 екипи на Пътна полиция ще регулират трафика в страната по празниците

700 екипи на Пътна полиция излизат по пътищата на България, за да регулират трафика по време на предстоящите празнични дни.

Работата на пътните полицаи ще започне още от днес - в последния работен ден преди Деня на Съединението, като засиленото им присъствия ще е и в последния от поредицата почивни дни. Тяхната основна задача е да подпомагат движението. В самия празничен ден на местата, където се очаква събиране на хора, също са предвидени необходимите екипи, които да оказват съдействие. В рамките на трите дни ще има и засилени проверки за спазване на скоростните режими. За това ще се следи с над 300 автоматизирани технически средства.

Само за четири часа от снощи до 1 след полунощ пътната полиция в Пловдив издаде 22 фиша за шофиране с превишена скорост. Отделно на мотористи бяха издадени 5 акта и 15 глоби с фиш. Акцията е проведена по основни кръстовища в града и на пътя за Асеновград.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Министър Цоков и кметът Димитров откриват учебната година

3360 първокласници ще прекрачат училищния праг в Пловдив днес. Учебната година започва за 44 000 ученици в общинските, държавни и частни учебни заведения в града. В първа група на общинските детски градини тръгват 2590 деца, родени през 2021 година. Общият брой на децата в пловдивските детски градини е 11 000. За всички деца и..

обновено на 16.09.24 в 08:44

Зам.-кметът Савина Петкова подава оставка

Заместник-кметът на Пловдив по транспорт Савина Петкова подава оставка. Това заяви тя в публикация на своят профил във Фейсбук. Ето пълния текст на публикацията: „Въпросът за моята оставка никога не е бил на живот и смърт, поне не за мен. Законът ми дава това право и реших да го използвам, подавайки своята оставка като заместник-кмет по..

публикувано на 16.09.24 в 08:44

Мирен протест срещу дискримнацията в Пловдив

Мирен протест срещу дискриминацията под мотото „България на всички“ се проведе тази вечер пред сградата на община Пловдив.  По време на протеста и изявленията на участниците в него имаше засилено полицейско присъствие в района.  Организаторите са доброволци, които участват и в протестите срещу насилието над жени и срещу основаното на пола..

обновено на 15.09.24 в 19:57

Катастрофи задръстиха автомагистрала "Тракия"

Интензивен е трафикът по автомагистрала "Тракия" в посока София.   Има две леки кататстрофи между 95-ти и 96-ти километър. Няма пострадали хора, а само материални щети , уточниха от от полицията в Пазраджик.  На място са екипи на "Пътна полиция". Създала се е тапа заради заради преместването на автомобилите. Те  вече са извън активните ленти и се..

публикувано на 15.09.24 в 17:44

Продължава разследването за трагедията със загиналите пилоти

Все още се изясняват причините за инцидента в авиобаза "Граф Игнатиево", при който в петък по време на тренировка загинаха двама пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Загинали са и двамата пилоти на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет В траур са общините Долна Митрополия, където се намира Висшето военновъздушно..

публикувано на 15.09.24 в 07:25