Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22-годишният Емануел има нужда от помощ, за да проходи

22-годишен младеж от Пловдив има нужда от помощ. Емануел Мишев е претърпял тежка катастрофа през месец май и по чудо е оживял. В резултат на инцидента се е наложило да бъде ампутиран единият му крак. След множество операции момчето най-накрая започва рехабилитация и му предстои протезиране.

Майката на 22-годишния Емануел Нина Мишева е човекът, взел тежкото решение кракът на сина й да бъде ампутиран, тъй като не е можело да бъде спасен. Тя разказа, че животът на семейството й се преобръща, след като Емануел катастрофира на АМ "Тракия" край Пазарджик, на връщане от София. Той завел на летището в столицата баща си, а после тръгнал да се прибира, когато губи съзнание и се забива в мантинелата на магистралата. Младежът бил откаран в пазарджишката болница с почти отрязан от мантинелата ляв крак, натрошен таз и опасност за живота. В болницата ампутират крака му. 

Така започва ходенето по мъките за семейството. Синът им се събужда, но се оказва, че след два дни отново трябва да бъде опериран, като този път операцията е коремна заради перитонит и проблем с белите дробове. Междувременно семейството решава да го преведе УМБАЛСМ "Пирогов", но вместо там, Емануел е транспортиран в пловдивска болница. В крайна сметка все пак стига до "Пирогов", но се оказва, че има вътреболнични инфекции и сепсис.

Така, вместо да бъде направена тазовата операция, започва лечението на сепсиса и останалите инфекции. Налага се втора ампутация на крака заради некротизирала тъкан и чак след това се стига до тазовата операция, която, въпреки забяването, е успешна. 

В момента Емануел  е добре, посещава психолог, за да преодолее психическата травма от операцията. Той започва рехабилитация в рехабилитационен център в София. Но престоят му там и протезата, която ще му бъде направена струват изключително скъпо, а Здравната каса отпуска 3 800 лева, сподели майката. Затова тя се обръща към хората, с молба за помощ. 

Сумата необходима за рехабилитация и протезиране е в размер на 132 200 лева. Семейството има банкова сметка и регистрация в сайта на фондация „Павел Андреев“. 

Публикуваме и банковата сметка на Емануел:

Банка ДСК АД

IBAN:BG34STSA93000028489154

BIC:STSABGSF

Емануел Емилов Мишев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жителите на Златовръх излизат на протест заради безводието

Водната криза в Златорвъх започва в началото на летния сезон, като проблемът се задълбочава през август. Вече 25 дни жителите в селото са на воден режим. Според заповедта вода трябва да има по 12 часа в денонощието. Според местните тя обаче тече по тръбите за не повече от 2-3 часа, обясни Анна Георгиева. До момента, в който водата..

публикувано на 20.09.24 в 11:50
Димитрия Стайкова

Вендинг машините обезмислят труда на фармацевта

Проблемите, които възникват заради промените в Закона за лекарствените продукти, които засягат въвеждането на вендинг автомати за отпускане на лекарства са много, а фармацевтите са много притеснени. Това заяви в програма "Точно днес" на Радио Пловдив председателят на Управителния съвет на Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив Димитрия..

публикувано на 20.09.24 в 11:11

Обмислят директни полети от Близкия Изток до Пампорово

Никой не е наясно как ще се развият следващите зимни сезони. Според мен има цикличност в сезоните между 10-11 г., заради това смятам, че ще имаме добра зима. Тенденциите са много добри. Прогнозата направи в предаването "Точно днес" изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариан Беляков .  Целогодишното развитие на курорта Пампорово вече е..

публикувано на 20.09.24 в 09:27
Диана Андреева-Попйорданова

България е с най-нисък процент от БВП за култура

Участието на български културни организации в европейския културен живот се нуждае от подкрепа. За необходимостта от целенасочена политика за изграждане на публики и компетентности от най-ранна възраст, устойчивостта на културните продукти и ангажиментите от страна на държавата, за да участват българските организации равнопоставено  в разпределението..

обновено на 19.09.24 в 14:24

Българският еврокомисар получава добър ресор

"Имайки предвид, че това беше област в ресора и на последните двама български комисари, това беше най-естественият избор. Обикновено винаги титулярът наследява своя ресор, макар и да има и изключения, а ако се сменя, се търси да се запази същият ресор. Сега се вижда приемственост и не трябва да се търсят знаци в ресора". Това заяви политологът и бивш..

публикувано на 19.09.24 в 12:30