Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национален конкурс „Мелодия на водата“ в Хисаря

Летният театър в Хисаря е сцена на Третия национален конкурс за нова българска песен „Мелодия на водата“. Организатори са община Хисаря и Сдружението с нестопанска цел „Петнадесет лалета“. 

Конкурсът трябваше да се проведе през юли, но заради опустошителните пожари в общината бе отложен за есента. 

Тринайсет песни са допуснати от журито до финала. Тази вечер от 20 ч. те ще бъдат изпълнени на живо под съпровода на Плевенската филхармония с диригент Георги Милтиядов. По време на финалната вечер професионално жури ще слуша на живо изпълненията и след края ще оцени всяка една от конкурсните песни.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Jeko[v] ни пренася „Близо“ до 80-те

 На 27.10.2024г. в  предаването „Споделено с Августина“ гостува Жеко Жеков с артистичния псевдоним Jekov. Той е китарист и певец с отличителен тембър. Завършва музикалното училище в град Бургас и още тогава започва да прави авторска музика, а първата му група се казва Saltfield. Създават я заедно с Теород Чирпанлиев и издават албума Waters..

публикувано на 28.10.24 в 10:26

„Алтер его” - отбелязваме 7 години в ефира!

Както и да си гледаме часовника, „Алтер его“ вече седем години звучи в ефира на Радио Пловдив! Ще отбележим този факт смирено и малко по-нетрадиционно. Ще излъчим ретроспективно предаване за генезиса и развитието на епиграмата в европейския литературен контекст.  Правим това с убеждението, че този капризен жанр има нужда от медийна подкрепа,..

обновено на 26.10.24 в 16:23

Ангел Хаджипопгеоргиев за новия си роман

В Клуб "Неделя" посрещнахме българския лондончанин - писателя Ангел Хаджипопгеоргиев, който ни представи новия си роман "Божествена трагедия". Говорихме за митовете като литературна основа, тяхното волно преформатиране и боговете като начало или продукт на употреба. В своя пореден четвърти роман от прозаичния му цикъл  Хаджипопгеоргиев поставя..

обновено на 24.10.24 в 15:54

Среща с Мирослава Кацарова в Клуб Фарго

Джаз певицата Мирослава Кацарова ще бъде гост на Клуб Фарго на ул. „Гладстон“ 1 в Пловдив тази вечер. Специалната среща е броени дни преди 10-то юбилейно издание на Пловдив джаз Фест.  Певицата и радиоводеща Мирослава Кацарова ще застане зад микрофона във формата "Успешните". Тя ще разкрие на гостите на събитието ключови елементи от своя..

обновено на 24.10.24 в 08:28

Вечер на митични същества и български приказки в Стария град

„Змеят подарява сърцето си нощем“ се казва събитието, което ще събере писателката и творец Венцислава Великова, художничката Мая-Вероника Гълъбова, разказвачи на български приказки и французойка запленена от българския фолклор, на 25-и октомври, от 18.00 часа в културен център „Елизиум“. Събитието е с вход свободен. Писателката..

обновено на 22.10.24 в 17:33