Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баща и син са в пловдивска болница след катастрофа в Борино

В Борино 54-годишен мъж се е ударил с автомобила си в електрически стълб и го е разцепил на две, съобщиха от полицията в Смолян. 

При удара мъжът и неговият 19-годишен син, който е бил в колата, са пострадали и са откарани в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. И двамата са с фрактури на основата на черепа и охлузни рани по главата, няма опасност за живота им. 

Шофьорът е тестван за алкохол и се очаква да излязат резултатите от кръвната проба. По случая е образувано досъдебно производство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бум на пияните, дрогираните и неправоспособните шофьори в Пазарджик

От началото на годината до края на август на територията на област Пазарджик са регистрирани общо 457 катастрофи, съобщи на пресконференция старши инспектор Христо Георгиев, началник на „Магистрална полиция“ в сектор „Пътна полиция“. Той уточни, че те са с 31 повече от миналата година. Тежките катастрофи са 174 или с три повече. Загиналите на пътя са..

публикувано на 30.09.24 в 14:11

Шофьор опита да подкупи полицаи с 2х20 лв.

Неизряден шофьор се озова в ареста след опит да подкупи пловдивски полицаи.   Това е станало при рутинен обход по ул. „Храбрец“, където автопатрул забелязал неправилно спрял в зоната на кръстовище лек автомобил „КИА“.  Тъй като водачът отсъствал, униформените започнали да оформят глоба с фиш.   В този момент към тях се приближил 51-годишен..

публикувано на 30.09.24 в 13:28

Планински спасители помогнаха на жена, изгубила се в Родопите

Два инцидента с туристи са станали за последното денонощие в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба на БЧК.  При единия случай жена се е загубила в източната част на Родопите. В издирването ѝ са участвали екипите от Смолян и Чепеларе. Жената е открита в района на връх Свобода, като е била в добро състояние. В другия случай мъж е..

публикувано на 30.09.24 в 09:35

Валежите спират, но остава хладно и ветровито

Днес в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до полунощ ще спрат. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър, който вечерта ще започне да отслабва.  Максималните температури ще са от 11-13° в североизточните райони до 18-20° в..

публикувано на 30.09.24 в 07:27

УХТ провежда форум за идеите на млади учени

Университетът по хранителни технологии в Пловдив  е домакин на кръгла маса за млади учени по проекта "Инкубатор на млади таланти".  Събитието се организира от Сдружение "Асоциация на младите учени" и е финансирано по европейската програма "Еразъм+". Представители от бизнеса, образованието, администрацията, научните организации и..

публикувано на 30.09.24 в 06:57