Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца рисуват доброто около нас

Как изглежда доброто около нас? Отговорите търсим в творбите на децата - от най-малките до най-големите. 

Ако сте дете на възраст от 6 до 19 години, и умеете да рисувате, Фондация "Дом на Доброто" предоставя невероятната възможност да покажете на България и на света през Вашия поглед как изглежда "Доброто около нас"! Изразете себе си и станете част от конкурса за детска рисунка на Фондация "Дом на Доброто"! 

Конкурът стартира на 1-септември тази година, крайният срок за изпращане на творбите е 31 октомври 2024г. По думите на Станимир Грозев от екипа на фондацията, няма ограничения в използваната художествена техника и материали. Рисунките ще бъдат оценени от компетентно жури, което ще извърши класиране в три възрастови групи: 

- Първа възрастова група - деца от 6 до 10 години 

- Втора възрастова група - деца от 11 до 14 години 

- Трета възрастова група - младежи от 15 до 19 години  

Повече информация за условията на конкурса можете да намерите на сайта на Фондация "Дом на Доброто" или чуйте детайлите от самия Станимир Грозев, който бе наш гост в предаването "Вход свободен" днес. Цялото интервю е в прикачения звуков файл. 

Фондация "Дом на Доброто" е учредена през февруари 2023г. в гр. Нова Загора. Нейни учредители са двадесет и един ентусиасти, сред които семейството на Николай Грозев /кмет на Община Нова Загора 2007 – 2022 г./, наследници на Влайчо Жечев /Пророка на народа/, съмишленици и приятели, последователи на техния път. Фондацията е създадена в името на Доброто и с основна цел развиване на талантливите български деца и утвърждаване на Мемориалния комплекс „Дом на Доброто“, като място запазило паметта и съхранило енергията на един благ и отдаден на вярата и хората човек. 

По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Exotic Expo този уикенд в Пловдив

Харесвате ли екзотични животни? Български Киноложки клуб Ви канят на екзотично изложение този уикенд в Пловдив. Събитието е с вход свободен и ще се проведе на територията на най-големия мол в Южна България, на ниво партер.  В рамките на два дни, 5-ти и 6-ти октомври от 10 до 19 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се докоснат..

публикувано на 04.10.24 в 17:39

Вкусен шоколадов фест "превзема" парк "Каменица" в събота

В събота парк „Каменица“ в пловдивския район „Източен“ става сцена на изключително „вкусен“ фестивал – „Шоко арт“.  През целия ден присъстващите ще могат да се насладят на шоколада във всичките му измерения - творби от шоколад, рецепти с шоколад, напитки, приготвени с шоколад и др.   "Започваме с детска програма, след това майстори на шоколада..

публикувано на 04.10.24 в 14:38

„Алтер его“ – спомняме си за Тодор Климентов

Тази събота в „Алтер его“ ще си спомним за майсторА на епиграмата и хумористичното стихотворение Тодор Климентов. Ще звучи гласът му от личния архив на водещия, а за общите си преживелици с него ще споделят високите сатирици Васил Сотиров и Вихрен Бънков. Тодор Климентов беше филолог, сатирик, добър човек.  Роден на 06.10.1941 г. в село..

публикувано на 04.10.24 в 10:44

Атанас Грозданов за чудния свят на дивата природа

Утре, 4 октомври 2024 г. от 18:30 ч. в Регионален природонаучен музей- Пловдив Атанас Грозданов ще ни потопи в света на дивата природа през погледа на неговия обектив.  "Wild at heart – Plovdiv" /"Диви по сърце - Пловдив"/ е авторската му изложба, която представя, а в рамките на месец /до 4 ноември/ пловдивчани и гости на града ще имат възможност да я..

публикувано на 03.10.24 в 14:15

Изложба с мисия помага на бездомни животни

Художничката и писател Марина Иванова организира изложбата на 4-и октомври, от 19 часа, в зала “Компас“, етаж 2, в сградата на на ул. Капитан Райчо“ 56, в Пловдив. Тя ще бъде в подкрепа на сдружение "Помогни и спаси живот".  „ От дълго време търся начин да допринеса , със своето творчество , за добра кауза. Щастлива съм, че я..

обновено на 02.10.24 в 16:23